NIEUWSCayin

Cayin HA-3A: hoofdtelefoonversterker met buizen

Sinan K├Âkbugur | 31 oktober 2022 | Fotografie Fabrikant | Cayin | Importeur: Sensus Audio

Het Chinese audiobedrijf Cayin heeft de HA-3A gelanceerd, een hoofdtelefoonversterker met buizen en andere zorgvuldig geselecteerde componenten. De gebruiker heeft de beschikking over gebalanceerde en ongebalanceerde uitgangen en de HA-3A biedt de mogelijkheid om te kiezen uit drie niveaus hoofdtelefoonimpedantie.

Cayin HA-3A

Het chassis en de drie transformatorhuizen van de nieuwe HA-3A van het in China gevestigde Cayin doorlopen veertien complexe behandelingen. Het resultaat is volgens de fabrikant een uiterst hoogwaardige afwerking, die onder meer tot uiting komt in het lakwerk met een fijne textuur en een diep, glanzend oppervlak.

Ok, dat is de buitenkant? Hoe is de binnenkant? Alle schakelingen zijn punt-tot-punt met de hand bedraad. Twee driverbuizen van het type 12AU7/ECC82 versterken het spanningsniveau van het inkomende audiosignaal en zorgen ervoor dat de uitgangsbuizen van het type 6V6S op een zeer lineair niveau kunnen werken.

De voedingsspanning wordt geleverd door een speciaal ontwikkelde ringkerntransformator. De gelijkrichting van de voedingsspanning wordt uitgevoerd door een buis van het type 22DE4 en deze minimaliseert naar eigen zeggen interferentie bij de gelijkrichting. Het resultaat is een schone stroom voor het versterkercircuit.

Twee 6V6S uitgangsbuizen sturen een paar speciaal ontworpen uitgangstransformatoren aan die ongebalanceerde en gebalanceerde hoofdtelefoonuitgangen ondersteunen. De secundaire wikkeling van de uitgangstransformatoren zorgt voor een alternatieve fase, waardoor een echt gebalanceerde uitgang ontstaat.

De HA-3A is in drie niveaus aanpasbaar aan de hoofdtelefoonimpedantie en biedt zo een passende gevoeligheid voor alle hoofdtelefoons. De keuze is L (8 tot 64 Ohm), M (65 tot 250 Ohm) of H (251 tot 600 Ohm).

Op het front bevinden zich drie hoofdtelefoonaansluitingen, t.w. 1. een 6,35 millimeter ongebalanceerde jackplug-aansluiting, 2. een 4,4 millimeter gebalanceerde jackplug-aansluiting, geoptimaliseerd voor hooggevoelige hoofdtelefoons en ten slotte 3. een vierpins gebalanceerde XLR-aansluiting.

Een hoogwaardige ALPS-potentiometer doet de volumeregeling. Cayin geeft een frequentiebereik op van 18 Hz tot 30 kHz.

Cayin HA-3A: prijs en leveringsinformatie

De koper kan kiezen uit een zwarte en zilverkleurige uitvoering. De adviesprijs is net geen 2.300 euro.

MERK

EDITORS' CHOICE