NIEUWSFocal

Focal Littora: voor muziek op je tuinfeest, in elk seizoen

De Franse luidsprekerbouwer Focal heeft de Littora-productlijn aangekondigd. De leden van de Littora-productlijn zijn weerbestendige luidsprekers waarmee de eigenaar volgens de fabrikant het hele jaar door buiten kan feesten. De koper kan kiezen uit verschillende kleuren zodat de luidsprekers wegvallen tegen de achtergrond of juist meer zichtbaar zijn.

Focal Littora

Focal's Littora-familie van buitenluidsprekers is ongevoelig voor de meeste weersomstandigheden dankzij de IP45-, IP55- en IP65-certificeringen. De luidsprekers zijn dan ook geschikt voor permanente plaatsing in een tuin of bij een (buiten)zwembad of op het dek van een boot.

Niet alle leden van de Littora-productlijn zijn even opvallend. De OD Stone 8 is wel een opvallend model, t.w. een eivormige luidspreker die verkrijgbaar is in afwerkingen van kalksteen, basalt en zand. De OD Sub heeft de vorm van een paddenstoel (of schoorsteen) en belooft de ondergrondse fundamenten naar je buitensoundtrack te brengen. Het OD-assortiment wordt gecompleteerd door de OD Sat 5-luidsprekers, die aan de muur of aan het plafond kunnen worden bevestigd of zelfs in de grond kunnen worden 'geplant' via optionele grondpennen.

De drie modellen maken gebruik van Focal's IRIS IP-conusluidsprekerdrivers voor alle weersomstandigheden en de luidsprekers zijn UV-bestendig, naast hun stof- en waterbescherming. Bovendien bevatten de OD Stone 8 en OD Sat 5 een aluminium M-vormige coaxiale tweeter, een beproefde techniek van Focal.

De Littora-luidsprekers hebben een voedingstransformator waarmee ze aan elkaar kunnen worden gekoppeld binnen een 100V-systeem en individueel volumebeheer voor elke luidspreker binnen het systeem mogelijk maakt.

Er zijn ook twee series voor inbouw in muur of plafond, t.w. de Littora 1000 ICW en Littora 200 ICW. De eerste is de vlaggenschipserie die is geïnspireerd op de Utopia-reeks van custom-install muur- en plafondluidsprekers en omvat de 1000 ICW8 en ICW10, met een uitstekend buitengeluid. Deze worden vergezeld door de 1000 ICW SUB10 subwoofer. Ten slotte beschikt de Littora 200 ICW over de compacte 200 ICW6- en ICW8-luidsprekerdrivers, die veelbelovende prestaties en uitgebreide geluidsdekking bieden.

De Littora 1000-serie profiteert van een Fiber IP-conus, terwijl de Iris IP-conus is gemonteerd in Littora 200, waardoor prestaties, discretie en gemakkelijke integratie worden gecombineerd met IP65-certificering.

Focal Littora: prijzen en leveringsinformatie

Focal’s modellen Littora 200 ICW en 1000 ICW zijn beschikbaar vanaf november, terwijl je moet wachten tot het nieuwe jaar voordat de OD Stone 8, OD Sat 5 en OD Sub 12 aan de omgeving kunnen worden toegevoegd. Prijsinformatie voor de Benelux moet nog bekend worden gemaakt.

MERK

EDITORS' CHOICE