NIEUWSShanling

Shanling kondigt CD-speler EC3 aan

Het Chinese audiobedrijf Shanling heeft de EC3 aangekondigd, een compacte CD-speler met een CD-loopwerk waarbij de schijfjes via de bovenkant in het apparaat worden geplaatst. CD-spelers waren naar eigen zeggen de afgelopen dertig jaar het hoofdbestanddeel van Shanling's productie, variërend van betaalbare modellen tot zeer hoogwaardige modellen. De nieuwe EC3 is de nieuwste in de productlijn van eenvoudigere budgetaanbiedingen en het is volgens de fabrikant het ideale model om de CD-spelers van het bedrijf opnieuw voor het voetlicht te brengen op de internationale hifimarkt.

Shanling EC3: CD-speler met Bluetooth-connectiviteit

De nieuwe EC3 is een compacte cd-speler, die gemakkelijk op elk bureau of in een kleiner hifimeubel past. Het loopwerk is gebouwd rond het beproefde Philips CD80-aandrijfmechaniek en voorzien van een Sanyo HD850 laserkop. Schijfjes worden aan de bovenkant ingelegd en het deksel is transparant.

De gebruiker heeft de beschikking over digitale uitgangen (1 x optisch, 1 x coaxiaal), maar Shanling heeft ook een DA-converter ingebouwd rondom een ESS ES9219C DAC-chip en een LTA8092 op-amp. Analoge signaal komt naar buiten via de cinch-aansluiting of via de hoofdtelefoonuitgang. Eventueel kan de EC3 rechtstreeks op een eindversterker of een set actieve luidsprekers worden aangesloten.

“Maar EC3 is niet zomaar een simpele CD-speler met weinig afspeelknoppen. We hebben het Ingenic X2000-platform, een praktisch 1,6-inch scherm en ons op maat gemaakte systeem toegevoegd, waardoor verdere instellingen en functies rechtstreeks aan de speler worden geleverd. Hierdoor kan hij fungeren als een Bluetooth DAC of dienst doen als Hi-Res muziekspeler door een USB-drive met audiobestanden aan te sluiten, met extra controle via de Eddict Player-app,” aldus de extra toelichting van Shanling.

Volgens Shanling komt de EC3 voor het einde van dit jaar op de markt. Prijsinformatie moet nog bekend worden gemaakt.


EDITORS' CHOICE