Advance Paris MyConnect 250: zeer krachtige alles-in-één met buizen in de voortrap

Het Franse audiobedrijf Advance Paris heeft de MyConnect 250 aangekondigd. De MyConnect 250 is het krachtigste lid van de MyConnect-productlijn en net als de andere leden van de MyConnect-productlijn hoeft de gebruiker alleen een set passieve luidsprekers aan te sluiten. Uitgebreide radiofuncties, een CD-loopwerk, streaming-functies en analoge en digitale ingangen maken van de MyConnect 250 een heel complete alles-in één oplossing.

Advance Paris MyConnect 250

De MyConnect 150 was tot voor kort de meest krachtige alles-in-één oplossing van het in Frankrijk gevestigde Advance Paris, maar de MyConnect 250 doet er nog een schepje bovenop. De ontwerpers hebben nu gekozen voor een dual mono opbouw van de voeding en eindversterker met meer vermogen voor nog betere aansturing en controle m.b.t. de luidsprekers. Elk kanaal heeft zijn eigen ringkerntransformator. Voor de veeleisende gebruiker zijn analoge XLR ingangen en digitale AES/EBU, HDMI-ARC en HDMI-Audio ingangen toegevoegd voor nog meer connectiviteit.

De eindtrappen van de MyConnect 250 bieden 190 Watt per kanaal aan acht Ohm en 280 Watt aan vier ohm. Dat is ruim voldoende ook als sprake is van een grote ruimte en luidsprekers met een lage gevoeligheid. In de voortrappen zijn buizen geplaatst van het type ECC81. Een ander onderscheidend kenmerk van de versterkers van Advance Paris is de mogelijkheid om te kunnen kiezen voor klasse A werking, de zogenoemde High Bias-schakeling. Het uitgangsvermogen is dan wat beperkter dan met de normale klasse AB werking, maar klasse A werking heeft zo zijn voordelen, afhankelijk van de gebruikte luidsprekers en het formaat van de luisterruimte.

De MyConnect 250 heeft volgens de fabrikant geen moeite met lastige belastingen en daarom is de MyConnect voorzien van drie paar luidsprekeraansluitingen.

Uiteraard is het apparaat voorzien van uitgebreide streaming-functies en ondersteuning van de gangbare streaming-diensten. Voor de liefhebber van radio is er een FM-tumer, DAB en internetradio. En om het helemaal af te maken is de MyConnect 250 ook voorzien van een CD-loopwerk.

Advance Paris MyConnect 250: DA-converter

Vroeger was een losse DA-converter een noodzakelijk bestanddeel van een goede hifiset. Steeds meer fabrikanten bouwen echter een hoogwaardige DA-converter in hun versterkers, zo ook Advance Paris. In de MyConnect 250 wordt gebruik gemaakt van de TI PCM 1796 chip die een resolutie kan verwerken van 32-bit/768 kHz. Via de asynchrone USB ingang met de XMOS chip kunnen Hi-Res muziekbestanden zoals DSD84, DSD128 en DSD256, zowel directe DSD- als DSD over PCM (DoP)-modi, worden afgespeeld.

Advance Paris heeft ook gedacht aan de liefhebbers van hoofdtelefoons. De MyConnect 250 heeft de beschikking over twee hoofdtelefoon uitgangen (3,5 en 6,3 mm jack) die worden gevoed door een aparte hoofdtelefoonversterker. Voor een optimale aanpassing aan de hoofdtelefoon kan de uitgangsimpedantie en de versterkingsfactor worden aangepast aan de hoofdtelefoon door middel van schakelaars op de achterzijde. Deze mogelijkheden bieden zelfs losse hoofdtelefoonversterkers veelal niet standaard.

Advance Paris MyConnect 250: aansluitingen

Het is vrijwel niet denkbaar dat de gebruiker een tekort aan aansluitingen zou ervaren, niet in aantal en niet in diversiteit. Naast de USB-B ingang zijn er nog drie coaxiale, drie optische, een AES/EBU ingang en nog een USB-A ingang ter beschikking. Voor TV en andere beeldtoepassingen is er ook een HDMI en een HDMI ARC ingang aanwezig. Aan analoge ingangen ook geen gebrek. Er zijn vijf cinch-lijningangen, twee XLR-ingangen en een phono-ingang aanwezig. Opvallend zijn ook de twee subwoofer uitgangen, waarbij de doorlaatfrequentie kan worden ingesteld op 75 Hz of 125 Hz.

Een systeemafstandsbediening hoort bij de standaarduitrusting.

Advance Paris MyConnect 250: prijs en leveringsinformatie

Naar verwachting staat de Advance Paris MyConnect 250 tegen het einde van deze maand in de winkel. De adviesprijs is net geen 3.000 euro.

MERK

EDITORS' CHOICE