NIEUWSSivga

Sivga Oriole: gesloten dynamische hoofdtelefoon met houten oorschelpen

De Chinese hoofdtelefoonbouwer Sivga heeft het gesloten dynamische over-ear model Oriole uitgebracht, een hoofdtelefoon die is voorzien van houten oorschelpen en metalen beugels. De kabels zijn afneembaar en dus vervangbaar en dit onderstreept de duurzame uitstraling van de Oriole.

Sivga Oriole

De oorschelpen van de nieuwe Oriole van het Chinese Sivga zijn gemaakt van natuurlijk palissander (rozenhout) dat vanwege de hoge dichtheid ook wordt gebruikt voor hoogwaardige muziekinstrumenten. Pallisander is stijf en stabiel en biedt daarom volgens de ontwerpers een uitstekende geluidskwaliteit. De houten oorschelpen worden gemaakt door vijfassige CNC-bewerking en ondergaan vervolgens vele handmatige processen zoals schuren, polijsten, schilderen en natuurlijk drogen aan de lucht.

Het oppervlak van de houten behuizing is een hoogglanzende pianolak. Het merklogo is een lasergravure. De metalen onderdelen zijn duurzaam en lijken een lange levensduur voor de boeg te hebben. De oorkussens zijn gemaakt van geheugenschuim en bekleed met leer. De Oriole heeft een gewicht van 280 gram.

De dynamische drivers hebben een diameter van vijftig millimeter en bestrijken volgens e fabrikant een frequentiebereik van 20 Hz tot 20 kHz. De opgegeven gevoeligheid is 108 dB en de impedantie is circa 32 Ohm. Een kabel met een lengte van 1.8 meter wordt meegeleverd.

Sivga Oriole: prijs en leveringsinformatie

We hebben geen prijsinformatie voor de Benelux vernomen, maar - louter ter indicatie - op diverse buitenlandse websites zagen wij een prijs van 200 dollar genoteerd staan. Door wisselkoersschommelingen, transportkosten, invoerheffingen en het lokale BTW-tarief zal de prijs in de Benelux vermoedelijk iets hoger komen te liggen.

MERK

EDITORS' CHOICE