NIEUWS

Joenit op Noir et Blanc Brussels Hifi Show

Op zaterdag 5 en zondag 6 november aanstaande ben je van harte welkom in BluePoint Brussels voor de eerste editie van de Noir et Blanc Brussels Hifi Show, een ambitieus tweedaags evenement van de gelijknamige audiospeciaalzaak. Het is de grootste audioshow die Noir et Blanc tot nu toe organiseerde met maar liefst twintig verschillende demoruimtes. In de aanloop naar de show delen we graag meer info over de deelnemers, want we ondersteunen Noir et Blanc als mediapartner en zullen ook beide dagen op de show aanwezig zijn. Vandaag: de merken van Joenit.

Joenit op beursvloer van Noir et Blanc Hifi Show in Brussel

Met een historiek die teruggaat tot eind jaren tachtig beschikt audio-importeur Joenit over de nodige relevante ervaring voor uw ultieme muziekbeleving. Onze familiale onderneming garandeert u een persoonlijke en rechtstreekse aanpak alsook een uitstekende dienst na verkoop. Gebeten door de audiomicrobe kunnen we u steeds de meest recente productnieuwigheden aanbieden.

Een onafhankelijk oer-Brits Hi-Fi merk dat al bijna 50 jaar zijn zin doet, los van alle trends. Rega Research werd in 1973 opgericht door Roy Gandy. Zijn passie voor mu[1]ziek en techniek vertaalden zich al snel in het ontwikkelen van gemodificeerde draaitafels, gevolgd door eigen ontwerpen die tot op vandaag de basis vormen voor alle Rega producten. In de jaren’80 lanceerde Rega ook eigen elementen, luidsprekers en ver[1]sterkers. Als één van de laatste Hi-fi fabri[1]kanten om op de kar te springen, kwam Rega in 1994 met een cd-speler, de Planet, op de markt, niet minder dan een mijlpaal. Vandaag exporteert Rega naar meer dan 50 landen en produceert het gemiddeld 3.500 draaitafels per maand. Alle Rega producten worden nog steeds ontworpen en geproduceerd in de eigen fabrieken in Southend-on-Sea (Verenigd Koninkrijk). In de ondertussen 30.000 vierkante meter grote productiefaciliteit werken 110 enthousiaste Rega medewerkers. Rega blijft groeien en nieuwe producten ontwikkelen, allen met dezelfde filosofie van weleer. Uitstekende bouwkwaliteit, lange levensduur en verbazingwekkende prijs/kwaliteitverhouding. Joenit is exclusief invoerder van Rega Research in Benelux.

De missie van Totem Acoustic is sinds 1987 ongewijzigd: het ontwerpen van luidsprekers die muziek weergeven zoals ze door de maker werd bedoeld, authentiek en meeslepend. Hoofdontwerper Vince Bruzzese slaagt er telkens in om een Totem luidspreker de karakteristieke Totem identiteit te geven, dankzij een geheel compromisloos ontwerp. Het doel van Vince is het ontwerpen van betaalbare “soul movers” voor alle muziekliefhebbers én muziekstijlen. De naam Totem Acoustic is duidelijk een symbolische weergave van deze missie en visie. Luidsprekers van Totem Acoustic focussen op de emotionaliteit van muziek. Totem Acoustic is gevestigd in één van de meest charmante plekken van Noord Amerika, Montreal (Canada). Joenit is exclusief invoerder van Totem Acoustic in Benelux, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk.

Chord Electronics stamt oorspronkelijk uit de luchtvaartwereld, een industrie waarin compromisloze techniek de norm is. Uit liefde en passie voor muziek ontwikkelde John Franks, oprichter en huidig eigenaar van Chord, in 1989 de eerste Pro-Audio producten voor het merk. De oorspronkelijke versterkers werden geleverd aan de BBC, gevolgd door toonaangevende muziekstudio’s als Abbey Road, Sony Music (New York) en later, The Royal Opera House. Chord Electronics’ reputatie binnen de professionele audiowereld maakte wereldwijd muziekliefhebber enthousiast voor het merk. Vandaag is Chord de referentie op het vlak van High End & Mobile Hi-Fi, volledig ontworpen en geproduceerd in Groot-Brittannië.Joenit is exclusief invoerder van Chord Electronics in België.

Een Watson’s platenwasmachine zorgt een diepe reiniging van uw vinyl, zonder teveel gedoe. Dat is precies wat Watson’s Record Cleaning Machine doet: wassen wordt gemakkelijk, maar niet duur! Had je hem maar eerder ontdekt, wat een uitkomst is dit apparaat! Watson’s Record Cleaning Machine heeft een stabiele kast waar je de plaat op bevestigt. Daarna kun je de reinigingsvloeistof gemakkelijk aanbrengen en maak je de plaat schoon met de meegeleverde borstel. Als je meer druk op de vinylplaat uitoefent gaat de platenwasmachine van Watson niet trager lopen en de plaat slipt ook niet op het plateau. De plaat wordt gedroogd met een zuigarm en de zuigmotor is krachtig genoeg om de klus binnen twee omwentelingen te klaren.

De platenwasmachine van Watson is stevig gebouwd. De volledige behuizing is van aluminium en vormt een robuust onderstel voor alle onderdelen. Het plateau is stabiel en kleiner dan de plaat. Door het kleinere formaat blijft het plateau droog als je per ongeluk te veel vloeistof op de plaat aanbrengt. Vanwege de robuuste lagers draait het plateau zonder wrijving of speling, ook als er druk op wordt uitgeoefend. De meegeleverde platenklem bevestig je aan de schroefdraadas. Hij houdt de plaat op zijn plek en voorkomt slippen. Hij draait linksom zodat hij steviger bevestigd raakt als er druk op de borstel of plaat wordt uitgeoefend. Bovendien voorkomt hij – heel belangrijk – dat het platenlabel nat wordt. De zuigarm die Watson meelevert is bedoeld voor 12-inch vinylplaten. Er zijn ook armen voor 7-inch en 10-inch vinylplaten verkrijgbaar. De viltstroken op de zuigarm voorkomen schade door contact tussen de arm en de plaat. De stroken zijn vervangbaar. De zuigkracht stel je in met de regelknop.

De Noir et Blanc Brussels HiFi Show vindt plaats op zaterdag 5 en zondag 6 november van 10.00 tot 18.00 uur in BluePoint Brussels. Kijk voor meer informatie op deze pagina.


EDITORS' CHOICE