Kalista en Audirvana kondigen samenwerking aan voor bediening van DreamPlay X

De Franse audiofabrikant Kalista (ook bekend als Métronome Technologie) en de Franse softwaremaker Audirvana hebben een samenwerkingsverband aangekondigd m.b.t. de bediening van de DreamPlay X van Kalista. Eigenaren van de Kalista DreamPlay X kunnen gratis gebruik gaan maken van de software van Audirvana.

DreamPlay X bedienen met Audirvana

Beide Franse bedrijven hebben enkele maanden gewerkt aan een naadloze integratie tussen de hardware van Kalista, meer specifiek de DreamPlay X van Kalista, en de software van Audirvana (lees ook onze recensie over Audirvana). Volgens de persverklaring van beide bedrijven is de DreamPlay X een hoogwaardige en universele digitale speler die nu met de software van Audirvana bediend kan worden. Eigenaren van de DreamPlay X kunnen Audirvana gratis gebruiken.

De koppeling tussen hardware en software loopt via het UPnP-protocol met ondersteuning van draadloze overdracht. UPnP is vrij van compressie en is bovendien een breed geaccepteerde standaard in tegenstelling tot de meeste merkeigen standaarden.

Kalista is begin van deze eeuw opgericht door Jean-Marie Clauzel en speelt sindsdien mee aan de bovenkant van de markt. Audirvana is in 2011 opgericht door Damien Plisson en heeft zich sinds de oprichting beziggehouden met het verfijnen van afspeelsoftware.

Meer weten? Kijk dan op de website van Kalista en de website van Audirvana.

MERK

EDITORS' CHOICE