NIEUWSBose

Bose Smart Soundbar 600: nieuwe compacte Dolby Atmos-soundbar

Sinan Kökbugur | 11 oktober 2022 | Fotografie Fabrikant | Bose

De Amerikaanse audiofabrikant Bose heeft de Smart Soundbar 600 aangekondigd, een kleine slanke soundbar uitgerust met Dolby Atmos en gepatenteerde Bose TrueSpace-technologie. De Bose Smart Soundbar 600 voegt een speciaal tintje toe aan films, tv en muziek door dialoog, stem, geluidseffecten en instrumenten precies links, rechts en zelfs omhoog te plaatsen. Dit zorgt ervoor dat het geluid altijd indrukwekkend is, ongeacht de inhoud die wordt geconsumeerd, aldus de verklaring van de ontwerpers.

Bose Smart Soundbar 600: compacte soundbar

De Bose Smart Soundbar 600 lijkt met zijn formaat een uitdager van de Sonos Ray, de kleinste soundbar van Sonos. De Smart Soundbar 600 is echter duurder, o.a. omdat hij beschikt over Wi-Fi, Bluetooth en Chromecast voor volledige controle over streaming, plus Works with Google Assistant-mogelijkheden en Amazon Alexa ingebouwd voor spraakbediening. Met Bose Voice4Video-technologie die wordt gebruikt met Alexa, is het mogelijk om de tv aan te zetten, van ingang te wisselen en af te stemmen op een kanaal met slechts één spraakopdracht. Bovendien maakt Bose SimpleSync het mogelijk om de soundbar te koppelen met compatibele Bose-hoofdtelefoons of Bluetooth-luidsprekers.

Bose Smart Soundbar 600: voor al het vermaak

Wanneer Dolby Atmos-signaal wordt aangeleverd, wordt door Bose's nauwkeurig afgestemde digitale signaalverwerking en Atmos-decodering gecombineerd met de vijf drivers van de Smart Soundbar 600 om geluid rond gebruikers te creëren, zelfs als er geen extra luidsprekers aanwezig zijn. Twee zijwaarts gerichte, racetrack-vormige drivers projecteren geluid horizontaal in de kamer, een mid-tweeter levert kristalheldere dialogen en twee opwaarts gerichte drivers ondersteunen niet alleen de horizontale soundscapes, maar kaatsen ook geluid via het plafond zodat het lijkt alsof geluid daar vandaan komt. Met de kracht en diepte die deze componenten creëren, voelt een snelle achtervolging alsof het de kijkers van achteren nadert in plaats van van voren, een donderslag rommelt van boven en regen omringt de kijker alsof hij precies in het midden staat.

Wanneer Dolby Atmos-compatibele inhoud niet beschikbaar is, kunnen gebruikers nog steeds geweldige, meeslepende audio ervaren. Dezelfde vijf drivers analyseren met TrueSpace op intelligente wijze andere signalen dan Dolby Atmos, zoals stereo of 5.1, en TrueSpace remixt deze om een even effectief geluid met vergelijkbare ruimtelijkheid te produceren.

Voor tv en muziek levert Bose QuietPort-technologie een diepe bas met vrijwel geen vervorming op elk volume.

Bose Smart Soundbar 600: compact formaat en strak ontwerp

De Bose Smart Soundbar 600 is ontworpen om klein en compact te zijn. De prestaties worden dus volgens de fabrikant niet aangetast door de grootte. Met afmetingen van 5,61 x 10,39 x 69 centimeter (H x D x B) past de soundbar moeiteloos onder elke tv zonder hem af te dekken. Het heeft een elegante, matte behuizing met een omhullend matzwart metalen rooster.

Het instellen van de Smart Soundbar 600 is intuïtief. Voor de aansluiting op de tv is alleen een HDMI eARC of een optische kabel nodig en de soundbar is klaar voor gebruik.

Bose Smart Soundbar 600: streaming-functies

Daarnaast biedt de Bose Smart Soundbar 600 flexibele streamingmogelijkheden. Directe toegang tot muziekstreamingservices is beschikbaar via Wi-Fi, Chromecast, Spotify Connect of Apple AirPlay 2. De smartphone of tablet kan natuurlijk via Bluetooth worden verbonden. Daarnaast heeft de Smart Soundbar 600 Google Assistant en Amazon Alexa voor spraakbesturing, evenals de Bose Voice4Video-functie, die bij Alexa wordt gebruikt. Met deze functie wordt met slechts één simpele opdracht niet alleen de tv aangezet, maar tegelijkertijd ook het juiste kanaal en de juiste ingang.

De Soundbar 600 is compatibel met alle andere Bose smart speakers en soundbars voor een multiroom audiosysteem en kan eenvoudig worden gecombineerd met subwoofers van Bose en achterspeakers voor een nog betere home cinema-ervaring. Met de Bose Music-app kun je de Smart Soundbar 600 instellen, bedienen en personaliseren, toegang krijgen tot Bose SimpleSync en de nieuwste software-updates downloaden.

Bose Smart Soundbar 600: prijs en leveringsinformatie

Naar verwachting komt de Bose Smart Soundbar 600 tegen het einde van deze maand op de markt. We hebben nog geen officiële prijs voor de Benelux vernomen maar - louter ter indicatie - op een Duitstalige website zagen wij een prijs van 550 euro.


EDITORS' CHOICE