NIEUWSPS Audio

Octave Records brengt “The Audiophile’s Guide: The Loudspeaker, the Definitive Guide to Speaker Setup" uit

Octave Records is een muziekuitgever en onderdeel van de Amerikaanse audiofabrikant PS Audio. Octave Records heeft een boek gelanceerd met een bijbehorend muziekwerk dat als gids moeten dienen voor het optimaal opstellen van luidsprekers. De titel luidt heel toepasselijk “The Audiophuile’s Guide: The Loudspeaker, the Definitieve Guide tot Speaker Setup”. De koper kan het muziekwerk bij het boek downloaden of op een schijfje krijgen.

Octave Records The Audiophile’s Guide: The Loudspeaker, the Definitive Guide to Speaker Setup

The Audiophile's Guide: The Loudspeaker van Octave Records is het langverwachte vervolg op The Stereo, de oorspronkelijke bestseller van Paul McGowan, CEO van PS Audio. In het 113 pagina’s tellende “The Loudspeaker” gaat de auteur dieper in op luidsprekeropstelling en met behulp van de bijbehorende SACD (of download) wordt de reis vervolgd van het kiezen in de magie.

“Zet de volgende stap in de evolutie van de stereo-installatie. Hoe goed het systeem ook klinkt, The Audiophile's Guide: The Loudspeaker en de bijbehorende hybride (SA)CD helpen ontgrendelen wat de luisteraar heeft gemist. Of het nu gaat om het tot in de perfectie polijsten van wat je hebt of helemaal opnieuw beginnen, deze stapsgewijze aanwijzingen en bijbehorende muzikale tracks zijn precies wat je nodig hebt. De schijf kan worden afgespeeld op elke cd, dvd, Blu-Ray of SACD-speler.”

Het boek behandelt de wisselwerking tussen luidsprekers en luisterruimte. De vorm en grootte van een luisterruimte zijn van belang, evenals de plaats waar de luidsprekers worden neergezet. Uiteraard is het type luidspreker ook van groot belang. Een dipool vergt een andere plaatsing vergeleken met een conventionele luidspreker. Er zullen vast een heleboel open deuren in het boek staan, maar ongetwijfeld zullen er ook tips en wetenswaardigheden in staan die de luisteraar en/of audiofiel nog niet had bedacht.

De muziek bij het boek is niet alleen technisch heel goed, maar het is volgens Octave Records ook gewoon fijne muziek om naar te luisteren. “Van trompettist Gabriel Mervine tot pianist Tom Amend en gitarist Bill Kopper, The Audiophile's Guide: The Loudspeaker is een prachtig muzikaal werk dat, gekocht samen met het bijbehorende boek, talloze uren plezier naar uw luisterkamer zal brengen,” aldus Octave Records.

Meer weten? Kijk dan op de website van PS Audio.


EDITORS' CHOICE