NIEUWS

Zo blijf jij op de hoogte van de nieuwste audio releases

Aan de lopende band verschijnen er nieuwe audioproducten. Variërend van headsets tot speakers en van earbuds tot hi-fi sets. De markt is goed gevuld met verschillende fabrikanten die zich gespecialiseerd hebben in hoogwaardige kwaliteit audioproducten. Dit maakt dat er voor jou als consument volop keuze is, maar wat is nu nieuw? Wat is goed en wat moet je in de gaten houden?

Als je door de bomen het bos niet meer ziet, dan zit je hier op Hifi.nl natuurlijk aan het juiste adres, gezien we je van alles op de hoogte houden. Ook kan het lonen om specifieke beurzen in de gaten te houden, waarvan er meerdere per jaar plaatsvinden. Denk aan de CES in Las Vegas, de IFA in Berlijn of belangrijker nog: Axpona, dé beurs voor audioproducten in Noord-Amerika. Dit zijn de momenten waarop de aankondigingen gedaan worden.

Wat is Axpona precies?

Het kan best zijn dat Axpona je niet zoveel zegt. Dit kan kloppen, het is namelijk een afkorting voor ‘Audio Expo North America’. Dit is op z’n beurt weer de algemene benaming voor een internationale audiobeurs, waar je als liefhebber ongetwijfeld een keertje een bezoekje aan brengt. Om dat te kunnen doen is het belangrijk om ten eerste een ESTA aan te vragen voor een reis naar Amerika, dat is namelijk verplicht.

Ook dien je tickets te kopen voor de beurs, gezien het natuurlijk niet gratis is. Dat eenmaal geregeld, dan ben je klaar om een bezoekje aan de beurs te brengen. Hier kun je de nieuwste audioproducten vinden, met de producenten in gesprek gaan en ook de producten uitproberen. Het is als audioliefhebber dé plek waar je alles bij elkaar kunt vinden.

De omvang van de beurs is ook vrij groot, gezien het plaatsvindt in het Convention Center van Schaumburg. Een significant gebouw dat ruimte biedt voor alle audiobedrijven om hier in alle rust hun producten te tonen, wat ze doen van 14 tot en met 16 april 2023. Mocht je overwegen erheen te gaan, weet dat het relatief gemakkelijk bereikbaar is met de auto vanuit Saint Louis of Indianapolis.

Waarom er anders niet gelijk een vakantie van maken? In Noord-Amerika is immers genoeg te beleven en in de omgeving van waar Axpona plaatsvindt kan je je absoluut vermaken. Een andere optie, maar dan meer op tech in algemene zin gericht, zijn de CES en IFA. Deze beurzen zijn nog wat groter en vinden plaats in respectievelijk Las Vegas en Berlijn. Ook geen gek idee om een bezoekje aan te brengen, alleen is audio hier meer een onderdeel van dan het daadwerkelijke focuspunt.

Belang van ESTA in Amerika

Welke beurs je ook bezoekt in de Verenigde Staten, voor de beste ervaring is in ieder geval Axpona de meest interessante keuze. Zoals we net al even lieten vallen, is het noodzakelijk dat je voordat je reis begint een ESTA aanvraagt. Dit is je visum dat je nodig hebt om als toerist het land in te komen. De ESTA aanvragen gaat vrij gemakkelijk via de overheidswebsite van de Verenigde Staten.

Je dient hier verschillende vragen te beantwoorden en persoonlijke informatie in te vullen. Nadien zal de douane bij aankomst checken of alles in orde is en of dat je toegelaten wordt. Weet ook dat een ESTA Amerika twee jaar geldig is. Dus als je van plan bent vaker te reizen, ben je niet genoodzaakt telkens een nieuwe aan te vragen. Dit scheelt tijd én geld.

Zit een reis er niet in? Dan heb je natuurlijk geen ESTA voor Amerika nodig. In dat geval adviseren we je om Hifi.nl in de gaten te houden, zodat je te allen tijde op de hoogte blijft van de nieuwste audio releases en alles er omheen.


EDITORS' CHOICE