AudioControl viert 45-jarig bestaan met introductie van producten op de CEDIA Expo 2022 in Dallas

Het Amerikaanse audiobedrijf AudioControl heeft nieuwe producten getoond op de CEDIA Expo 2022 in Dallas. AudioControl mikt op de veeleisende muziek- en filmliefhebber en heeft met name innovatieve oplossingen ter ondersteuning van het CI-installatieprogramma, 8K-thuisbioscoopproducten en meer. Het bedrijf demonstreert in Dallas een krachtige nieuwe 70-Volt versterkertechnologie met Dante-netwerkconnectiviteit.

Audiocontrol bestaat 45 jaar en viert dit op CEDIA Expo 2022

AudioControl heeft een geschiedenis van meer dan 45 jaar in het creƫren van Made in the USA producten voor met name installateurs, over de hele wereld. Het bedrijf levert vijf jaar garantie op zijn producten en heeft naar eigen zeggen een superieure klantenservice.

Audiocontrol 8K-thuisbioscoopprocessors en receivers

AudioControl introduceert nieuwe versies van zijn X-Series AV-processors en receivers die HDMI 2.1 met HDCP2.3-ondersteuning bieden en 8K-signalen accepteren. Deze premium 16-kanaals audio-voorversterker/processors en AVR's stellen thuisbioscoopspecialisten en A/V-integrators in staat om systemen te creƫren die een nieuw niveau van precisie, kracht en controle bieden. Ze ondersteunen ook de meest gewilde immersieve surround-formaten, zoals 9.1.6 Dolby Atmos, Auro 3D, DTS:X en IMAX Enhanced, met zestien kanalen met gebalanceerde en ongebalanceerde output.

De nieuwste 8K-thuisbioscoopproducten van AudioControl bieden het allernieuwste op het gebied van audio- en videoverwerkingstechnologie, met Dirac Live-kamercorrectie met basbeheer om akoestische afwijkingen in elke ruimte te overwinnen en ESS Sabre DAC-chips die zorgen voor ongekende detailniveaus en helderheid. Liefhebbers zullen genieten van gebruiksvriendelijke app-gebaseerde bediening, Google Cast, Airplay 2, aptX Bluetooth en Wi-Fi streaming-connectiviteitsopties, en integrators zullen de zeer intuĆÆtieve webgebaseerde configuratie waarderen, samen met besturingsstuurprogramma's voor populaire smart home-platforms.

Al deze functies en uitstekende technologie zijn elegant verpakt in een prachtig, modern industrieel ontwerp, waardoor AudioControl's homecinema-voorversterker/processor-line-up zich onderscheidt van elke andere oplossing.

AudioControl Architect Model P250EQ

Op de CEDIA Expo zal AudioControl het Architect Model P250EQ laten debuteren, een krachtige tweekanaals versterker die is ontworpen met de nadruk op geluidskwaliteit plus belangrijke functies voor het aangepaste installatiekanaal. De Model P250EQ heeft slechts een 1U-rackruimte nodig, maar levert toch de prestaties en functionaliteit van veel grotere toestellen. De basis van de AudioControl Model P250EQ is het Constant Power Mode-versterkerontwerp van het bedrijf dat helderheid en balans in elke luidspreker levert. Uitgangsvermogen is 250 Watt per kanaal in acht, vier en twee Ohm belastingen.

Custom-install (CI) installateurs zullen waarderen dat de Model P250EQ drie selecteerbare EQ-curves biedt om de installatie en setup-efficiƫntie te vergemakkelijken en tegelijkertijd een op maat gemaakte, eersteklas oplossing voor elke zone te leveren. Bovendien kunnen installateurs kiezen uit Flat, Bass Boost of Bass/Treble Boost-curves die zijn ontworpen om de prestaties van veelgebruikte inbouw en opbouw luidsprekers te verbeteren.

Het Architect Model P250EQ is ontworpen voor het CI-kanaal en biedt een indrukwekkende reeks ingangen die zijn ontworpen voor elke toepassing, plus meerdere vierdraads uitgangsconnectoren op luidsprekerniveau voor moeiteloze afsluiting waarmee de Model P250EQ tot vier paar luidsprekers kan aansturen. De SDS Priority Input Switching-functie van AudioControl is toegankelijk via een 3,5 mm stereo-ingang, waardoor de integratie van slimme deurbellen, op het netwerk aangesloten luidsprekers en andere apparaten die de entertainmentinhoud in geselecteerde zones naar wens kunnen pauzeren/herstarten, wordt vergemakkelijkt. De Model P250EQ is voorzien van een signaaldetectiecircuit voor automatisch in- en uitschakelen indien van toepassing.

AudioControl CM-serie: 70-Volt versterkers met optionele Dante-connectiviteit

AudioControl CM-serie versterkers hebben volgens de fabrikant een nieuwe prestatienorm neergezet op het gebied van 70-Volt versterkers. De versterkers van de CM-serie gebruiken een zeer geavanceerde Constant Power Mode-architectuur met GaN (Gallium Nitride) halfgeleiders. Dit is een nieuw circuit dat door AudioControl is ontwikkeld om meer uitgangsvermogen, grotere efficiĆ«ntie en superieure geluidskwaliteit te leveren, die de prestaties van conventionele 70-Volt oplossingen ver overtreft . De versterkers uit de CM-serie zijn voorzien van optionele Dante digitale audionetwerkmogelijkheden, samen met de flexibiliteit van zowel 70 Volt als 4/8 ohm (dual-mode) compatibiliteit. Deze versterkers met ultieme prestaties zijn bij uitstek geschikt voor commerciĆ«le en residentiĆ«le A/V-installaties en leveren de beste audioprestaties, legendarische bouwkwaliteit, kanaalmatrixing en een krachtige, intuĆÆtieve DSP-engine die ongeĆ«venaard is.

AudioControl BLX-1K: bidirectionele signaalversterker

De AudioControl BLX-1K bidirectionele signaalvergroter verzendt en ontvangt volledig gebalanceerde, hoogwaardige analoge audiosignalen tot 330 meter (1.000 ft) via een standaard Ethernet-kabel. Professionele A/V-installateurs hebben vaak te maken met projecten waarvoor lange kabels nodig zijn en de BLX-1K is ontworpen als een eersteklas oplossing om deze uitdagingen efficiƫnt aan te pakken. De BLX-1K levert uitstekende geluidskwaliteit bij lange runs, waarmee hij een kritieke uitdaging overwint met behoud van uitzonderlijke helderheid en detail.

Gefabriceerd volgens de hoogste normen door AudioControl, biedt de BLX-1K professionele A/V-installateurs een eersteklas bidirectionele signaaluitbreidingsoplossing die ideaal is voor projecten met een aanzienlijke afstand tussen apparaten. Ontworpen om in paren te worden gebruikt aan beide uiteinden van het signaalpad, bevat elke BLX-1K een tweekanaals ontvangstfase en een tweekanaals zendfase, waardoor inhoud zich in beide richtingen kan verplaatsen via een Ethernet-kabel. De BLX-1K is uitgerust met een externe voeding voor eenvoudige aansluiting en ultrastille prestaties. De BLX-1K levert een krachtige output van bijna 8 volt RMS en onderdrukt ruis en levert een puur, kristalhelder audiosignaal over lange afstanden en is daarmee de ultieme probleemoplosser voor A/V-installateurs.

Meer weten? Kijk dan op de website van AudioControl.


EDITORS' CHOICE