NIEUWS

Met de Nirvana IV waant de hoofdtelefoondrager zich volgens Auris Audio in het paradijs

Sinan Kökbugur | 26 september 2022 | Fotografie Fabrikant

Het in Servië gevestigde audiobedrijf Auris Audio heeft de Nirvana IV aangekondigd, een hoofdtelefoonversterker met buizen die werkt in klasse A. Het werkingsbereik is groot want hoofdtelefoons mogen een impedantie hebben tussen 32 Ohm en 600 Ohm en er is 6,5 Watt per kanaal beschikbaar. 

Auris Audio Nirvana IV: klasse A hoofdtelefoonversterker met buizen

De nieuwste hoofdtelefoonversterker vanhet Servische Auris Audio heet Nirvana IV en het is een hoofdtelefoonversterker met een externe voeding. De afmetingen zijn 312 x 332 x 220 millimeter (B x L x H) en hij weegt 11,4 kilogram. De externe voeding meet 144 x 204 x 74 millimeter (B x L x H) en de Nirvana IV neemt dus niet veel plaats in. Zowel de behuizing van de versterker als die van de voeding zijn gemaakt van aluminium.

De Nirvana IV is voorzien van een tweetal buizen van het type EL34 van Electro Harmonix die volgens Auris Audio een levensduur hebben van circa 10.000. De aandrijfbuis is van het type ECC82 van Tung-Sol, populair in de audiowereld als ruissarme buis voor de meeste populaire versterkercircuits. Het beschikbare vermogen is 65 Watt per kanaal en de hoofdtelefoon mag een impedantie hebben tussen 32 Ohm en 600 Ohm.

De transformatoren zijn handmatig gewikkeld op dubbele C-kern en in eigen huis vervaardigd. Verder heeft de Nirvana IV volgens de ontwerpers louter componenten van hoge kwaliteit aan boord, zoals de merken Mundorf, Rubicon, Wima, etc.

De gebruiker heeft de beschikking over een vierpins XLR-aansluiting en een 6,35 millimeter jackplug-aansluiting voor zijn hoofdtelefoon. Muzieksignaal komt binnen via een tweetal cinch-ingangen en een XLR-ingang. De ingangsgevoeligheid is 1,4 Volt. De Pre-out aansluiting maakt het mogelijk om de Nirvana IV makkelijk in een bestaand systeem op te nemen.

We weten niet vanaf wanneer de levering gaat beginnen en ook is nog geen prijsinformatie voor de Benelux bekend gemaakt.


EDITORS' CHOICE