Pro-Ject BT Box E HD: Bluetooth-ontvanger voor high definition audio

Het Oostenrijkse audiobedrijf Pro-Ject Audio Systems heeft de BT Box E HD gelanceerd. Veel versterkers zijn voorzien van Bluetooth-connectiviteit, maar als dat niet het geval zou zijn is de BT Box E HD de “optimale aanvulling op uw bestaande hifisysteem,” aldus de Oostenrijkse fabrikant. De Bluetooth-ontvanger biedt draadloos muziek streamen via Bluetooth in zeer goede kwaliteit met aptX en aptX HD, is comfortabel en makkelijk in gebruik.

Pro-Ject BT Box E HD: Bluetooth-ontvanger

De Pro-Ject BT Box E HD is een relatief betaalbare oplossing voor wie een hoogwaardige versterker bezit die niet is voorzien van Bluetooth-connectiviteit. Niet alleen de normale standaard wordt ondersteund, maar ook het audiofiele aptX dat een kwaliteit biedt die dicht bij die van een CD ligt.

Verbinden is uiteraard eenvoudig. De Bluetooth-zender, tablet of smartphone o.i.d., mag zich maximaal op tien meer afstand bevinden van de Pro-Ject BT Box E HD. Het apparaat kan tot acht apparaten opslaan voor het leggen van een snelle verbinding. Dat zou voldoende moeten zijn voor de meeste gezinnen en huishoudens.

Pro-Ject BT Box E HD: analoge en digitale uitgang

De BT Box E HD is voorzien van een analoge cinch-uitgang en er is een digitale (optische) uitgang. Deze uitgangen kunnen niet tegelijkertijd gebruikt worden. De gebruiker kiest met een knopje op de achterkant voor de analoge of voor de digitale uitgang

De afmetingen zijn 120 x 32 x 100 millimeter (of 115 millimeter als je de aansluitingen meetelt) en de BT Box E HD hoeft niet in het zicht te staan. De naar keuze zwarte of witte behuizing is gemaakt van kunststof. De stroomvoorziening vindt plaats via een meegeleverde externe 18 Volt / 500 mA DC-voeding.

Pro-Ject BT Box E HD: prijs en leveringsinformatie

De Pro-Ject BT Box E HD heeft een adviesprijs van 139 euro.

MERK

EDITORS' CHOICE