NIEUWSAudes

De Audes DCB-1 blokkeert gelijkstroom en laat wisselstroom door

Redactie Hifi.nl | 19 september 2022 | Fotografie Fabrikant | Audes

Het in Estland gevestigde Audes bouwt luidsprekers, versterkers en producten om de stroomvoorziening naar een audioset te verbeteren. Na de introductie van de succesvolle productlijn van power conditioners heeft Audes nu ook een DC-Blocker in het portfolio genaamd DCB-1. De Audes DCB-1 zorgt ervoor dat 50 Hz wisselstroom doorgelaten wordt, maar blokkeert gelijkstroom.

Audes DCB-1

Helaas wordt ons lichtnet steeds meer vervuild door o.a. de omvormers van zonnepanelen. Zonnepanelen zijn natuurlijk niet de enige boosdoeners maar feit is dat er soms sprake is van randapparatuur (omvormers) van een matige kwaliteit en dan kan er zomaar gelijkspanning op ons lichtnet staan met alle gevolgen van dien voor de weergave van muziek door een kostbare audioset. Met name grote transformatoren in bijvoorbeeld (eind)versterkers kunnen hierdoor heel vervelend mechanisch gaan zoemen of zelfs brommen. Wanneer dit zoemen of brommen varieert, van (bijna) niet aanwezig tot soms zelfs irritant aanwezig, dan heb je vrijwel zeker te maken met gelijkspanning op het lichtnet.

Heeft jouw apparatuur soms last van mechanische zoem- of bromgeluiden, maar is een Power Conditioner voor nu een stap te ver, dan is de zeer scherp geprijsde DCB-1 van het in Estland gevestigde Audes mogelijk dé oplossing. Omdat de DCB-1 maar liefst 16 A kan leveren (dit komt overeen met een vermogen van 3.680 Watt bij een netspanning van 230 Volt) heeft de DCB-1 een 230 Volt C19 connector. Overigens, de DCB-1 kan niet een slechtgebouwde transformator compenseren. Indien een transformator slecht gebouwd/gewikkeld is en hierdoor zoemt of bromt, zal een DC-Blocker nooit de oplossing zijn.

Een standaard netkabel voorzien van een C19 connector wordt bijgeleverd. Wil je een betere stroomkabel, dan zijn de Audes Power Cables PC-1 C19 of PC-2 C19 een hele goede optie. Informeer hiernaar bij een Audes dealer.

Meer weten? Kijk dan op de website van Audes of de website van City Audio Trade.

MERK

EDITORS' CHOICE