NIEUWSAequo Audio

Aequo Audio demonstreert Stilla op het Dutch Audio Event op 8 en 9 oktober

De Nederlandse luidsprekerbouwer Aequo Audio zal present zijn op het Dutch Audio Event dat wordt gehouden op zaterdag 8 en zondag 9 oktober. Aequo Audio zal de gelegenheid aangrijpen om de vloerstaande Stilla te demonstreren, een elegante luidspreker van bescheiden formaat met een enorme soundstage en krachtige full-range geluidsweergave. In de spotlight dit jaar: het unieke analoge room & placement systeem van Stilla, waardoor ze in staat zijn om zelfs in de moeilijkste ruimtes eenvoudig een perfecte weergave van lage tonen neer te zetten, zonder onnatuurlijke ingrepen.

Aequo Audio met Stilla op Dutch Audio Event

Het samenspel van de luidspreker met de luisterruimte is van onmiskenbaar belang voor de uiteindelijke geluidsweergave, iets waar de ontwerpers bij Aequo Audio zich volledig van bewust zijn geweest. Zo is de Stilla voorzien van een speciale akoestische EHDL-lens, die zorgt voor minimale reflecties op vloer en plafond. De reflecties op de speaker zelf zijn geminimaliseerd door het gebruik van afgeronde boven- en zijkanten, plus een laag van speciaal absorberend vilt aan de voorzijde. Het krachtigste wapen in het arsenaal is wel het unieke analoge room adjustment systeem genaamd ARPEC.

Lees ook onze recensie over de Aequo Audio Stilla.

Aequo Audio Stilla: Analog Room, Placement & Extension Control (ARPEC)

Het actieve laag doorloopt een volledig analoog signaal pad, waarbij het ARPEC-systeem meeluistert met het inkomende signaal, dat onderweg is naar het passieve scheidingsfilter. Van dat signaal wordt een laag voltage afgenomen en met 500 Watt Ncore versterking per speaker voorzien van haast onbeperkte reserves: volledig instelbaar aan ruimte en plaatsing middels twee eenvoudige draaiknoppen op de speaker zelf.

Aequo Audio Stilla: kies een versterker uit op klank

De weergave is vergelijkbaar is met enorme passieve luidsprekers die uniek gematched zijn aan de ruimte. Heel wat anders dan met DSP, waarbij er altijd een vertraging optreedt van het actieve laag t.o.v. het passieve deel en kwaliteitsverlies kan ontstaan door dubbele DA-conversie. Stilla is met het ARPEC-systeem in staat om zelfs in lastige ruimtes een perfect natuurlijke en coherente laag weergave neer te zetten. De versterker van het systeem kan weer worden uitgezocht op klank, in plaats van het kunnen aansturen van lastige speakers.

Nieuwsgierig geworden? Aequo Audio demonstreert de Stilla op het Dutch Audio Event op zaterdag 8 en zondag 9 oktober in ruimte 8.

MERK

EDITORS' CHOICE