NIEUWSAudio Pro

Audio Pro lanceert actieve draadloze vloerstaanders A48

Het Zweedse audiobedrijf Audio Pro heeft de A48 gelanceerd, een actieve draadloze vloerstaande luidspreker die draadloos en via diverse kabels muzieksignaal kan ontvangen. De A48 kan dienen als gezelschap van de televisie en Audio Pro heeft ook zijn eigen multiroom platform ingebouwd.

Audio Pro A48

De A48 van het in Zweden gevestigde Audio Pro is een vloerstaande actieve luidspreker en het is het tot op heden grootste model van de fabrikant. De A48 wordt aangeprezen als soundbar-killer getuige de productfoto’s van de A48 waarbij ze aan weerszijden van een televisie staan opgesteld. Uiteraard zullen ze ook geschikt zijn om muziek weer te geven.

De A48 is een master/slave-systeem. Versterkers en verbindingselektronica voor het systeem bevinden zich in de linker luidspreker. Voor elke luidspreker is een tweetal klasse D versterkers beschikbaar, 130 Watt voor middentonen en lage tonen en 30 Watt voor hoge tonen. Audio Pro heeft een twee inch BMR tweeter en een paar 5,25-inch middentoners/woofers geplaatst. Het opgegeven frequentiebereik loopt van 30 Hz tot 25 kHz.

Uitgerust met HDMI ARC in combinatie met Bluetooth, AirPlay 2, Google Cast, Spotify Connect, Tidal Connect en de Audio Pro-app, heeft de gebruiker zo ongeveer alles wat nodig is om een televisie aan te sluiten en muziek te streamen via de Audio Pro A48. Er is ook een digitale (optische) ingang en een paar cinch-aansluitingen. Met app van het Zweedse bedrijf kan de A48 opgenomen worden in het multiroom Audio Pro-ecosysteem.

De behuizing van de A48 is strak en minimalistisch, zonder noemenswaardige versieringselementen. De afmetingen zijn 70 x 215 x 265 millimeter (H x B x D). De koper kan kiezen uit een zachte satijnwitte of zwart afgewerkte uitvoering. De meegeleverde frontjes zijn afneembaar.

Audio Pro A48: prijs en leveringsinformatie

De levering van de Audio Pro A48 gaat in de loop van deze maand van start. De adviesprijs is 1.200 euro per paar.


MERK

EDITORS' CHOICE