NIEUWSElac

Elac lanceert actieve luidsprekers Debut ConneX en ze hebben Bluetooth, HDMI-ARC en een phono-aansluiting

Sinan Kökbugur | 16 september 2022 | Fotografie Fabrikant | Elac

Het Duitse audiobedrijf Elac heeft de actieve tweeweg monitorluidsprekers Debut ConneX gelanceerd. Deze compacte luidsprekers zijn voorzien van een analoge ingang, digitale ingangen, Bluetooth-connectiviteit en een HDMI-ARC aansluiting. Elac kan de Debut ConneX in drie uitvoeringen leveren.

Elac Debut ConneX DCB41: actief master/slave luidsprekersysteem

De nieuwe Debut ConneX van het Duitse Elac heeft als modelnummer DCB41 en is een actief master/slave luidsprekersysteem. De ene luidspreker – master – heeft dus alle elektronica aan boord voor verbinding en versterking en de andere luidspreker, de slave die passief is, wordt met een luidsprekerkabel verbonden met de master. Aan de achterkant van beide luidsprekers bevindt zich een sleuf in de behuizing. Dit is de baspoort.

Elac heeft een compleet en makkelijk systeem gebouwd. Muzieksignaal kan via Bluetooth worden aangeleverd of via de digitale (optische) ingang. Er is ook een HDMI-ARC ingang met de mogelijkheid om het volume te regelen met de IR-afstandbediening van de televisie.

De analoge cinch-aansluiting kan gebruikt worden voor een lijnbron of voor een draaitafel. Aan de achterkant is een keuzeschakelaar geplaatst. Er is ook een USB-ingang (type B) ter aansluiting van een computer. De Debtu ConneX kan muzieksignaal tot 24/bit/96 kHz verwerken. Wie de laagweergave te karig vindt kan de subwoofer-uitgang van de Debut ConneX gebruiken.

Elac heeft klasse D versterkers ingebouwd. Ieder kanaal heeft 50 Watt vermogen. De tweeter heeft een diameter van 19 millimeter. De middentoner/woofer meet 11,25 centimeter. Het opgegeven frequentiebereik loopt van 50 Hz tot 25 kHz.

Elac levert een IR-afstandbediening mee (met batterijen) en voorts een HDMI-kabel, rubberen voetjes, een stroomkabel, een verbindingskabel voor tussen de luidsprekers en afneembare frontjes.

Elac Debut ConneX DCB41: prijs en leveringsinformatie

De klant kan kiezen uit de uitvoeringen Black Ash, Royal Blue en Walnut. We hebben nog geen prijsinformatie voor de Benelux vernomen.

MERK

EDITORS' CHOICE