NIEUWSTriangle

Triangle lanceert jubileumeditie van Magellan-productlijn

De Franse luidsprekerfabrikant Triangle heeft vanwege zijn veertigjarig jubileum de Magellan-productlijn herzien. De leden van de Magellan-productlijn zijn volgens de fabrikant vanaf de grond af ontworpen en bevatten verschillende nieuwe innovaties. De oplage is beperkt tot 500 paar per model.

Triangle Magellan

De Triangle Magellan 40th Anniversary-reeks bestaat uit twee vloerstaande drieweg luidsprekers genaamd Quatuor 40th en Cello 40th, die 135 en 110 centimeter hoog zijn. Verder is er het tweeweg monitormodel Duetto 40e en de tweeweg Voce 40e centerluidspreker. De nieuwe S08- en S08-C-luidsprekerstatieven maken de nieuwe productlijn compleet. De luidsprekers zijn gebouwd van zorgvuldig geselecteerd hout en geassembleerd op basis van nerf en afgewerkt met meerdere laklagen. De koper kan kiezen uit de kleuren Golden Oak, Shadow Zebrano en Space Black.

De nieuwe luidsprekers hebben niet alleen een uiterlijke herziening gekregen. Technisch is er volgens de fabrikant ook het nodige verbeterd. Voor de Magellan 40th Anniversary-reeks heeft Triangle een nieuwe dome van magnesiumlegering voor de tweeter ontwikkeld voor een betere overgang naar de middentoner. Meerdere jaren van onderzoek en ontwikkeling hebben geleid tot het ontwerp van de nieuwe TZ2900-tweeter. Dit wordt gecombineerd met de gepatenteerde hoorntechnologie.

De Triangle Magellan 40th Anniversary-luidsprekers zijn uitgerust met een gepatenteerd koelsysteem genaamd LHS 2. Een koellichaam bestaande uit een warmteoverdrachtsring bedekt de achterkant van de motor. Dit koellichaam zorgt voor een optimale warmteoverdracht naar de externe structuur van de driver, waardoor het vermogen van de transducer wordt verbeterd.

De cross-oversfilters in de Magellan 40th Anniversary-reeks zijn gebouwd met gebruik van componenten die zijn geselecteerd op hun geluidskwaliteit. De condensatoren zijn ontwikkeld in samenwerking met het Franse bedrijf SCR Audio. Tevens is alleen gebruik gemaakt van luchtkernspoelen. De cross-overcircuits voor hoge en lage tonen zijn van elkaar gescheiden.

De interne bedrading van de Magellan 40th Anniversary-reeks is ontwikkeld in samenwerking met Audioquest en bestaat uit een zorgvuldig uitgebalanceerde mix van langkorrelig koper (LGC) en zeer zuiver perfect oppervlaktekoper (PSC).

Triangle heeft een ook een tweetal passende luidsprekerstands ontwikkeld. Ontworpen voor respectievelijk de Triangle Duetto 40th Anniversary en Voce 40th Anniversary, bevatten deze nieuwe luidsprekerstandaards een vergrendelingssysteem dat ervoor zorgt dat de luidspreker stevig op zijn plaats wordt gehouden. Gemaakt van een dikke aluminium extrusie, verminderen ze reflecties en absorberen ze ongewenste trillingen.

Triangle Magellan: prijzen en leveringsinformatie

De leverings van de leden van de Triangle Magellan 40th Anniversary Edition zal in de loop van deze maand beginnen. De adviesprijzen zijn als volgt.

Quatuor 40th Anniversary Edition: 7.000 euro
Cello 40th Anniversary Edition: 5.500 euro
Duetto 40th Anniversary Edition: 5.500 euro
Voce 40th Anniversary Edition: 3.000 euro
S08 Luidsprekerstandaard: 1.000 euro
S08 C Luidsprekerstandaard: 750 euro

MERK

EDITORS' CHOICE