NIEUWSTeac

Teac CD-P750DAB: CD-speler en tuner voor FM en DAB

Sinan Kökbugur | 12 september 2022 | Fotografie Fabrikant | Teac

Teac heeft op de IFA 2022 in Berlijn de CD-P750DAB aan het publiek getoond. De CD-P750DAB is een CD-speler, maar het toestel heeft ook uitgebreide analoge en digitale radiofuncties aan boord. De meest onderscheidende eigenschap is de mogelijkheid om muziek van een CD of radiostation vast te leggen op een USB-stick of SD-kaart. En Bluetooth met aptX en AAC wordt natuurlijk ook ondersteund.

Teac CD-P750DAB

De nieuwe Teac CD-P750DAB heeft de gangbare breedte van hificomponenten van 43 centimeter maar het is verder een plat en slank apparaat. Nee, geen aanraakschermpjes op deze multifunctionele bron, maar wel een heleboel knopjes.

Het uiterlijk is zakelijk te noemen. Het centrale LCD-scherm is verlicht en geeft de belangrijkste informatie. Op het front bevinden zich de slots voor USB-apparaten (type A-connector) en het SD-kaartslot. De CD-P750DAB kan muziek van een CD of van de radio opslaan op een USB-stick of SD-kaart. Het slot-in CD-loopwerk heeft geen eigen lade.

Volgens Teac kan het loopwerk geperste maar ook zelf gebrande CD’s afspelen. De CD’s mogen ook computerbestanden bevatten, bijvoorbeeld MP3-, WMA- of WAV-bestanden. De CD-P750DAB heeft geen analoge of digitale ingangen op de achterzijde (wel een jackplug-ingang helemaal links op het front), maar wel analoge en digitale uitgangen. De gebruiker kan het muzieksignaal dus rechtstreeks naar een versterker leiden of naar een DA-converter. Rechts op het front is een hoofdtelefoonaansluiting geplaatst met volumeregeling.

Ook de liefhebber van radio zal goed met de CD-P750DAB uit de voeten kunnen. Het apparaat kan FM-stations weergeven maar heeft ook DAB+ aan boord.

Teac CD-P750DAB: prijs en leveringsinformatie

We weten nog niet wanneer de CD-P750DAB in de winkel zal staan. Op de IFA stond een informatiekaart op het toestel met daarop een prijs genoteerd van net geen 600 euro.


EDITORS' CHOICE