NIEUWSBose

Bose introduceert QuietComfort Earbuds II

Sinan Kökbugur | 09 september 2022 | Fotografie Fabrikant | Bose

De Amerikaanse fabrikant Bose heeft de QuietComfort Earbuds II aangekondigd, een volledig draadloze in-ear hoofdtelefoon die is voorzien van Active Noise Cancelling (ANC). Bose tracht zich op de overvolle markt van in-ear hoofdtelefoons te onderscheiden door eigen techniek te gebruiken. De levering gaat naar verwachting eind deze maand van start.

Bose QuietComfort Earbuds II

Er zijn veel te veel in-ear hoofdtelefoons op de markt dus als fabrikant moet je iets doen om op te vallen. Bose doet dat o.a. met 'CustomTune'-geluidskalibratie dat wordt geactiveerd telkens wanneer de oordopjes uit het oplaadetui worden verwijderd en in de oren van de drager worden geplaatst. Er wordt een eigen toon afgespeeld en een microfoon in de oordop meet de akoestische respons van de gehoorgang. De resulterende informatie wordt gebruikt om zowel de geluids- als de ruisonderdrukkingsprestaties in minder dan een halve seconde aan te passen.

Wat geluid betreft, kalibreert 'CustomTune' de frequentierespons op de onderscheidende eigenschappen van elk oor. En voor ruisonderdrukking richt 'CustomTune' zich op die frequenties die doorgaans het best bestand zijn tegen de invloed van ruisonderdrukkingstechnologieën – en analyseert continu de omgeving van de drager, waarbij het zich aanpast aan veranderingen om optimale prestaties te behouden.

Eén interne en drie externe microfoons per oordopje identificeren en beoordelen externe geluiden, die worden opgevangen door een gelijk en tegengesteld signaal in een fractie van een milliseconde. Bose beweert dat dit arrangement van microfoons exclusief is voor zijn ANC hoofdtelefoons.

Het responsieve karakter van 'CustomTune' strekt zich zelfs uit tot de transparantie/ambient-modus van de oordopjes. Het wordt nu 'Aware Mode with ActiveSense' genoemd, hetgeen in het kort betekent dat het onmiddellijk reageert op harde en/of plotselinge externe geluiden door ruisonderdrukking in te schakelen zo lang als nodig is.

Bose heeft het formaat van de QuietComfort Earbuds II met ongeveer een derde verkleind ten opzichte van het voorgaande model en met elk zes gram zijn ze lichter. Er is echter nog steeds ruimte voor een fullrange driver met een diameter van  9,3 millimeter driver. De QuietComfort Earbuds II gebruiken Bluetooth 5.3 voor draadloze connectiviteit en zijn compatibel met SBC- en AAC-codecs.

Het draagcomfort wordt verder persoonlijk afgestemd door de Bose 'FitKit', die bestaat uit drie maten pasvormen en drie maten stabiliteitsbanden. In totaal zijn er dus negen opties voor elk oordopje.

Praktisch is verder de IPX4-classificatie en de batterijduur van zes uur in de oordopjes zelf en nog eens drie volledige oplaadbeurten in het oplaad- en transportdoosje. Beetje haast? Twintig minuten opladen zorgt voor nog eens een paar uur afspelen.

Bediening is beschikbaar via capacitieve aanraakbedieningen op elke oordop en ze zijn compatibel met de stemassistent van elke bronspeler. Daarnaast biedt de Bose Music-app EQ-aanpassing, toegang tot het afstellen van de gevoeligheid van ANC en andere aanpassingsopties.

Bose QuietComfort Earbuds II: prijs en leveringsinformatie

De eerste leveringen zullen aan het einde van deze maand gaan plaatsvinden. De adviesprijs is net geen 300 euro.


EDITORS' CHOICE