NIEUWSJabra

Jabra Elite 5: volledig draadloze in-ear hoofdtelefoon met ANC

Sinan Kökbugur | 08 september 2022 | Fotografie Fabrikant | Jabra

Jabra heeft een nieuwe in-ear hoofdtelefoon gelanceerd genaamd Elite 5. De Elite 5 is volledig draadloos en is voorzien van Hybride Active Noise Cancelling (ANC), Bluetooth 5.2 en een IP55-rating. De koper kan kiezen uit de uitvoeringen Titanium Black en Gold Beige.

Jabra Elite 5

De Jabra Elite 5 is voorzien van de QCC3050-chipset van Qualcomm. Volgens de fabrikant wordt met deze techniek Active Noise Cancelling naar een hoger niveau opgetrokken. Er is ook een hybridemodus, HearTrough, waarbij omgevingsgeluid kan opgepikt worden door de microfoons en kan doorgestuurd worden naar het oor van de gebruiker. Volgens de ontwerpers is de spraakkwaliteit tijdens telefoongesprekken ook verbeterd in vergelijking met eerdere modellen. Jabra heeft daarvoor elke oordop met drie microfoons uitgerust waardoor windgeluiden beter uitgefilterd worden. De Elite 5 is waterdicht volgens de IP55-norm, hetgeen wil zeggen dat ze stof en spatwaterbestendig zijn.

De Elite 5 heeft driver met een diameter van zes millimeter. De accu in de oordoppen gaan circa zeven uur mee op een laadbeurt als ANC aan staat. In het transport- en oplaaddoosje zit nog eens 28 uur aan accuduur. Als ANC uitstaat speelt de Elite 5 wat langer, d.w.z. negen uur met nog eens 36 uur in de doos. De Elite 5 ondersteunt snelladen want na 10 minuten laden kan er opnieuw 1 uur lang naar muziek geluisterd worden. De accu in de meegeleverde case kan overigens draadloos opgeladen worden, of via USB-C.

Muzieksignaal komt binnen via Bluetooth 5.2 met ondersteuning van SBC-, AAC- en aptX (van Qualcomm). Volgens Jabra ondersteunt de Elite 5-lijn ook Bluetooth Multipoint waardoor de oortjes eenvoudig tussen twee verbonden apparaten moet kunnen schakelen. Google Fast Pair en Microsoft Swift Pair worden ondersteund en er is ook een app met een instelbare equalizer waarmee de gebruiker het geluid van de oortjes naar zijn wens kan aanpassen.

Jabra Elite 5: prijs en leveringsinformatie

De adviesprijs voor de Jabra Elite 5 is net geen 150 euro.EDITORS' CHOICE