NIEUWSTCL

TCL introduceert eerste 98-inch QLED TV op de Europese markt tijdens IFA 2022

Redactie Hifi.nl | 02 september 2022 | Fotografie Fabrikant | TCL

TCL Electronics heeft tijdens IFA 2022 de eerste TCL 98-inch QLED TV aan het publiek getoond die op de Europese markt verkrijgbaar is. De TCL 98 inch C73 is de nieuwste toevoeging aan de XL Collection die vorig jaar voor het eerst op de Noord-Amerikaanse markt werd geïntroduceerd. Prijsinformatie is nog niet bekend gemaakt.

TCL C73 98 inch QLED TV: “de mijne is groter”

In lijn met TCL's slogan “Inspire Greatness” bieden de  televieise met groot scherm een overweldigende beleving met geavanceerde tv-technologie gekoppeld aan Google TV, zodat kijkers kunnen genieten van de best mogelijke beeldkwaliteit en eersteklas content. TCL zal de XL Collection in de loop van 2022 blijven uitbreiden naar meer markten wereldwijd.

De nieuwe XL Collection in Europa omvat TCL-televisies met beeldschermformaten van meer dan 75 inch. Met verschillende schermformaten en technologieën passen de XL Collection tv’s binnen vele budgetten en overtreffen ze de verwachtingen op het gebied van home entertainment door gebruikers over de hele wereld een echt thuisbioscoop ervaring te bieden. Door de kracht van technologie levert een extra groot scherm een meer impactvolle, indrukwekkende en betrokken visuele ervaring die tv-kijkers, filmfans, sportfans en gamers echt onder zullen dompelen in hun favoriete content.

TCL C73: de bioscoop in huis

De 98-inch C73 met Google TV is de grootste in de serie, met 4K-resolutie en QLED-technologie die een entertainmentweergave biedt met verbluffende kleurenprestaties volgens Hollywood standaarden. TCL heeft de 98-inch C73 ontworpen om zo de beste zitplaats in de biosscoop na te bootsen: wanneer consumenten thuis op ongeveer drie meter afstand van het 98C73-scherm zitten, genieten ze van hetzelfde 60-graden gezichtsveld als wanneer ze naar een gigantisch 30-meter scherm kijken vanaf de middelste rij stoelen in het midden van een bioscoop. Zowel de 98C73 als de 75C73 zijn QLED tv’s en kunnen 100% reproductie van Hollywood-kleuren leveren, precies zoals de regisseur en de cineast het bedoelen.

De 75C93 en 75C83 tv’s van de XL Collection worden aangedreven door Mini LED-achtergrondverlichting die TCL heeft ontwikkeld om zelfs in een lichte kamer een eersteklas weergave te garanderen. Met duizenden Mini LED-lampjes geven de XL Collection-schermen HDR-inhoud op zijn best weer door een ongelooflijke helderheid te leveren met rijker licht en schaduwen. De 1.920 Local Dimming Zones van de C93 zorgen ook voor briljante zwarttinten, heldere wittinten, levendige kleuren en nog meer fijne definitie in beelden.

Ondertussen is de 85-inch X92 PRO een winnaar van de CES Best of Innovation award en is deze voorzien van TCL OD Zero Mini LED-technologie en 8K-resolutie voor verbluffende details en helderheid. Alle televisies in de 2022 XL Collection ondersteunen de meeste HDR-technologieën en -formaten die op de markt verkrijgbaar zijn, zoals Dolby Vision IQ, Dolby Vision, HLG, HDR10 en HDR10+.

TCL C73: gamen en sport kijken

Voor gamers die op zoek zijn naar de ultieme vloeiende game-ervaring, bieden de XL Collection Mini LED tv’s 75C93 en 75C83 een lage inputvertraging en een variabele vernieuwingsfrequentie van maximaal 144 Hz en beide tv’s ondersteunen HDMI 2.1-invoer. Met deze XL-schermen kunnen sportfans ook genieten van een geweldige ervaring alsof ze daadwerkelijk in het stadion zijn.

TCL C73: een complete XL ervaring door geluid en design

Aangezien de leden van de XL Collection een fantastische beeldkwaliteit levert, heeft TCL hard gewerkt aan de ontwikkeling van een serie producten welke de audio leveren die nodig is om de uitstekende prestaties van de schermen te evenaren. De nieuwste upgrade van TCL's exclusieve, bekroonde RAY-DANZ soundbars X937U en C935U, met respectievelijk 7.1.4 en 5.1.2 kanalen met een breder, spectaculairder soundstage-ontwerp en audiodecodering aangedreven door Dolby Atmos en DTS:X.

De TCL XL Collection tv’s hebben een elegant randloos ontwerp dat gemakkelijk in elk interieur past en een maximale beeldweergave garandeert voor een fantastische kijkervaring zonder afleiding.

TCL C73: prijzen en leveringsinformatie

Prijzen en leveringsinformatie voor de Benelux zullen op een later tijdstip bekend worden gemaakt.

MERK

EDITORS' CHOICE