NIEUWSSennheiser

Sennheiser Ambeo Soundbar Plus: standalone 7.1.4-configuratie, eventueel met subwoofer

Het Duitse audiobedrijf Sennheiser heeft de Ambeo Soundbar Plus onthuld, naar eigen zeggen de eerste standalone 7.1.4. standalone soundbar ter wereld. Eventueel kan de Ambeo Soundbar Plus worden uitgebreid met de Ambeo Sub. Belangstellenden kunnen nu reeds bestellen. De eerste leveringen zullen tegen het einde van deze maand gaan plaatsvinden.

Sennheiser Ambeo Soundbar Plus

Sennheiser heeft zijn productlijn van soundbars uitgebreid door lancering van de Ambeo Soundbar Plus. “De Ambeo Soundbar Plus zet de gebruiker in het middelpunt van de actie, maar nu in een compactere behuizing dan de Ambeo Soundbar Max, voorheen bekend als de Ambeo Soundbar. De Ambeo Sub garandeert een adembenemende bioscoopervaring en is, geheel in lijn met wat men mag verwachten van het merk Sennheiser, ook uitstekend om naar je favoriete muziek te luisteren,” aldus de persverklaring van Sennheiser.

Lees ook onze recensie over de Sennheiser Ambeo Soundbar Max (die destijds met de naam Ambeo Soundbar door het leven ging).

De Ambeo Soundbar is een compactere soundbar, maar hij wordt aangedreven door dezelfde revolutionaire 3D-sound als de Ambeo Soundbar Max, ontwikkeld in samenwerking met de wereldleider in audioresearch en -ontwikkeling, het Fraunhofer Institute for Integrated Circuits IIS.

Sennheiser Ambeo Soundbar Plus: aanpassing aan de ruimte

Ambeo Self-Calibration leest de akoestische eigenschappen van een ruimte en plaatst dan zeven virtuele luidsprekers rond de luisteraar, plus nog vier extra boven zijn hoofd. Zo kan de Ambeo Soundbar Plus geluid vanuit elke hoek van de ruimte projecteren. Gebruikers ervaren aldus de diepte, impact en ruimtelijkheid van een bioscoopzaal bij hen thuis, zonder gedoe met extra kabels of satellietluidsprekers.

De Ambeo Soundbar Plus is geweldig om naar muziek van audiofiel niveau te luisteren en past zijn geluid automatisch aan al naargelang de content die wordt gespeeld. Ook aanpasbare presets zijn beschikbaar, evenals een equalizer en nog veel meer in de Smart Control App. De 3D-sound wordt geleverd via Dolby Atmos, DTS:X, 360 Reality Audio en Mpeg-H Audio. Gebruikers kunnen zelfs stereo- en 5.1-content upmixen om 3D-geluidservaringen te creëren waardoor het klinkt alsof de artiest live in de ruimte staat, aldus de fabrikant.

De Sennheiser Ambeo Soundbar Plus maakt gebruik van het AmbeoOS-platform. Dit omvat ondersteuning van gangbare muziekstreamingdiensten, zoals Apple AirPlay 2, Spotify Connect en TIDAL Connect, en werkt met een Google Assistant-ondersteund toestel met Chromecast built-in. Verder is er een naadloze integratie met Alexa Built-in en Apple Siri.

Sennheiser Ambeo Sub: dub more bass to my head man

De nieuwe Sub levert een uniek immersief geluid dat ontworpen werd om je kippenvel te bezorgen. De extreem diepe bas wordt aangedreven door de virtualisatietechnologie van Ambeo die zorgt voor een ongeëvenaard natuurlijk en immersief geluid, terwijl een hoogwaardige en zelfontwikkelde acht inch woofer gekoppeld aan een 350 Watt klasse D versterker een weergaloze, donderende bas garandeert.

Het design past bij de geluidskwaliteit en de gesloten inkapseling staat garant voor bassen van audiofiel niveau tot wel 27 Hz. Dankzij de multi-sub array-technologie kunnen gebruikers tot vier subwoofers aansluiten om de basweergave te schalen en individueel te kalibreren voor een optimaal geluid. Een draadloze verbinding zorgt daarbij voor opgeruimde ruimte zonder dat er kabels nodig zijn.

De geavanceerde zelfkalibratie en ingebouwde far-field microfoon van de Ambeo Sub stellen het toestel in staat om de akoestiek van je ruimte haarfijn te leren kennen, en zich aan elke omgeving aan te passen voor een unieke geluidservaring. Zijn intuïtieve Smart Control App garandeert daarbij een vlotte gebruikerservaring waarmee je het maximum uit je Ambeo Sub haalt. Gewoon inpluggen, instellen en genieten, zo verklaart Sennheiser.

Sennheiser Ambeo Soundbar Plus en Ambeo Sub: prijs en leveringsinformatie

De Sennheiser Ambeo Soundbar Plus en Ambeo Sub kunnen reeds besteld en zullen vanaf 22 september 2022 beschikbaar zijn. De Ambeo Soundbar Plus heeft een aanbevolen verkoopprijs van net geen 1.500 euro. De Ambeo Sub heeft een aanbevolen verkoopprijs van net geen 700 euro.


EDITORS' CHOICE