NIEUWSPS Audio

PS Audio lanceert hybride mono eindversterker PerfectWave BHK M600

Het Amerikaanse audiobedrijf PS Audio uit Boulder, Colorado heeft de introductie aangekondigd van een nieuwe vlaggenschip mono eindversterker genaamd PerfectWave BHK M600 Mono Power Amplifier. Het nieuwe vlaggenschip PerfectWave BHK M600 is een eindversterker die 600 Watt kan leveren en hij heeft zowel buizen als halfgeleiders onder de motorkap. De PerfectWave BHK M600 ontleent zijn naam aan audio-ingenieur Bascom H. King.

PS Audio PerfectWave BHK M600 Mono Power Amplifier

De PS Audio PerfectWave BHK M600 is een zwaargewicht. Hij weegt 49 kilogram en voor stereogeluid zijn twee exemplaren nodig. Volgens de fabrikant is dit de beste versterker die ooit door het bedrijf is gemaakt. Ingenieur Bascom H. King is medeverantwoordelijk voor het ontwerp van de nieuwe vlaggenschipversterker van PS Audio. De PS Audio PerfectWave BHK 600 Mono-eindversterker heeft een verfijnd, ingetogen uiterlijk met gebogen en gebogen ontwerpelementen om een eigentijdse, maar toch klassieke aanblik te creëren. De BHK M600 is verkrijgbaar in zilver of zwart.

De PerfectWave BHK M600 kan 600 Watt vermogen aan een acht Ohm belasting. Bij een belasting van vier Ohm is dat 1.500 Watt. De schakeling is volledig gebalanceerd van ingang tot uitgang maar kan ook worden gebruikt in single-ended modus. De gebruiker heeft de beschikking over een gebalanceerde XLR- of (ongebalanceerde) cinch-ingang.

De PerfectWave BHK M600 beschikt over een ingangstrap met twee met de hand geselecteerde vacuümbuizen, die werken in combinatie met een gelijkrichterbuis en een exclusieve N-kanaals MOSFET-eindtrap. De buizengelijkrichter is door de ontwerpers gekozen in plaats van een gelijkrichter gebaseerd op halfgeleiders vanwege de verbeterde sonische eigenschappen die het gevolg zijn van de vermindering van schakelruis die gebruikelijk is bij solid-state gelijkrichters, aldus PS Audio.

De BHK M600 is voorzien van een aparte voedingstransformator voor de eindtrap met een vermogen van 1,6 kVA en dat is meer dan twee keer zoveel als de PS Audio M300 monoversterker. Volgens de fabrikant is de BHK M600 in staat om zelfs de meest inefficiënte luidsprekers en moeilijke belastingen met gemak aan te sturen. De voeding heeft een capaciteit van meer dan 300.000 µf en meerdere N-kanaals MOSFET-uitgangsapparaten voor een hoge dempingfactor van meer dan 100. De BHK M600 heeft twee paar heavy-duty vergulde koperen aansluitpunten dus bi-wiring is ook mogelijk.

De versterker is ontworpen voor een veilige, betrouwbare werking, met continue microprocessorbewaking van de prestaties van de voeding, biasniveaus en andere parameters, en beschikt over uitgebreide beveiligingsschakelingen.

PS Audio PerfectWave BHK M600: prijs en leveringsinformatie

Naar verwachting zullen de eerste leveringen in de loop van deze maand gaan plaatsvinden. De prijs voor de Benelux moet nog bekend worden gemaakt.


EDITORS' CHOICE