NIEUWS

Met de Ferrum Power Splitter kunnen twee apparaten gebruik maken van de Hypsos-voeding

Redactie HiFi.nl | 31 augustus 2022 | Fotografie Fabrikant

Het Poolse audiobedrijf Ferrum heeft de Ferrum Power Splitter aangekondigd. De Power Splitter is een klein apparaatje waarmee twee apparaten tegelijkertijd gebruik kunnen maken van het Hypsos-voedingsysteem.

Ferrum Power Splitter

In januari 2022 hebben wij het Hypsos-voedingssysteem van het in Polen gevestigde Ferrum onder de loep genomen. Onze recensent was onder de indruk van Hypsos maar merkte wel op dat Hypsos slechts één apparaat kan voeden. Lees ook onze recensie over de Ferrum Oor en Hypsos.

Het lijkt wel of Ferrum de kritiek uit Nederland heeft gehoord want Ferrum heeft de Power Splitter aangekondigd die de Hypsos geschikt maakt om twee apparaten tegelijkertijd te voeden. Er gelden wel beperkingen want de Power Splitter kan alleen gebruikt worden als beide apparaten zijn voorzien van dezelfde polariteit en ook hetzelfde voltage gebruiken. Voorts kan dan totaal maximaal 80 Watt en zes Ampère aan voedingsvermogen geleverd worden. Dat is ruim voldoende voor de meeste DA-converters en hoofdtelefoonversterkers.

Een kabel van vijftig centimeter wordt meegeleverd, maar optioneel kunnen ook langere kabels geleverd worden. De Power Splitter meet 50 x 52 x 30 millimeter (B x D x H) en weegt 180 gram. Voor een bedrag van 249 euro gaat hij over de toonbank.


EDITORS' CHOICE