Métronome lanceert LePlayer4, LePlayer4+ en LeDac2

Het Franse audiomerk Métronome heeft een drietal apparaten gelanceerd. Het CD-loopwerk LePlayer4, CD-speler LePlayer4+ en DA-converter LeDac2 waren reeds aan het publiek voorgesteld tijdens de High End München 2022, maar nu is ook prijsinformatie bekend gemaakt.

Métronome LePlayer4, LePlayer4+ en LeDac2

Het Franse Métronome blijft trouw aan zijn kenmerkende ontwerp. De drie nieuwe producten, die overigens lid zijn van de Classica-productlijn, zijn producten gericht op het afspelen van digitale schijfjes en bronnen. LePlayer4 en LePlayer4+ zijn voorzien van een bovenlader CD-loopwerk. LePlayer4+ heeft ook een DA-converter aan boord. Dan is er ook nog LeDac2, een DA-converter met techniek van ESS Sabre aan boord, net als LePlayer4+. De centrale schermpjes op het front en de knoppen zijn op elkaar afgestemd.

LePlayer4 is dus louter een CD-loopwerk met digitale uitgangen. Volgens de Franse fabrikant loopt de ideale verbinding via een HDMI-kabel naar de LeDac2.

De Métronome Le Player 4+ is ontworpen voor audiofielen die een veelzijdige digitale bron nodig hebben. De gebruiker kan naar CD's luisteren, maar ook naar digitale albums die op een computer of NAS zijn opgeslagen En de gebruiker kan door streamingdiensten bladeren. De DA-converter vertaalt via de asynchrone USB-ingang PCM tot een resolutie van 32-bits / 384 kHz en DSD tot 512.

LeDac2 is voor degene die geen CD-loopwerk nodig heeft en alleen een hoogwaardige DA-converter wil gebruiken.

Alle apparaten hebben meerdere transformatoren aan boord – LePlayer4+ heeft er drie en de andere twee apparaten hebben er twee – die meerdere voedingslijnen aansturen. Elk apparaat weegt meer dan tien kilogram en is gebouwd van dikke aluminium panelen.

Métronome LePlayer4, LePlayer4+ en LeDac2: prijzen en leveringsinformatie

Métronome LePlayer4:       7.700 euro
Métronome Le Player 4+:   9 400 euro
Métronome LeDac2:           6.990 euro

MERK

EDITORS' CHOICE