NIEUWSNakamichi

Nakamichi lanceert Pro 7.1 eARC en Elite 7.2 eArc Shockwafe soundbar-systemen

Audiomerk Nakamichi heeft twee nieuwe soundbars aangekondigd genaamd Shockwafe Pro 7.1 eARC en Shockwafe Elite 7.2 eARC. Het voornaamste verschil tussen de twee systemen is het aantal subwoofers, in het ene geval een enkel exemplaar en in het andere geval twee exemplaren. De soundbars ondersteunen Dolby Atmos en DTS:X, maar zijn ook voorzien van Bluetooth 5.0 met ondersteuning van aptX HD.

Nakamichi Pro 7.1 en Elite 7.2 Shockwafe

De nieuwkomers volgen op de eerdere lancering in maart van dit jaar van het vlaggenschip soundbar-systeem van het Nakamichi, de Shockwafe Ultra 9.2 eARC. De twee toevoegingen aan Nakamichi’s portfolio bieden iets minder kanalen met om die reden een gunstiger prijskaartje.

De Shockwafe Pro 7.1 eARC wordt geleverd met een 10-inch down-firing subwoofer, die een vermogen van 300 Watt kan leveren beginnende bij tot 30 Hz. Het systeem biedt ook 360-graden echt surround-geluid, met behulp van zes op maat gemaakte 2,75-inch twin-cone-drivers en twee 1-inch zijden dome-tweeters. Net als bij de Elite 7.2 wordt de soundbar ondersteund door twee bijbehorende surround-luidsprekers, elk met een iets grotere 3-inch twin-cone driver en dezelfde zijden dome tweeter. In totaal is 850 Watt vermogen beschikbaar dat volgens de fabrikant een maximale geluidsdruk kan leveren van 108dB SPL.

De Shockwafe Elite 7.2 eARC heeft twee subwoofers met een drivers die een diameter hebben van acht inch die samen 450 Watt kunnen leveren. Het totale vermogen is 1.000 Watt waarmee volgens opgave van Nakamichi een geluidsdruk tot 110 dB gegenereerd zou kunnen worden.

Het functiepakket van beide modellen is vergelijkbaar met dat van de Ultra 9.2-soundbar. Zo heeft Nakamichi naar eigen zeggen als eerste fabrikant Qualcomm's aptX HD met Bluetooth 5.0 in een soundbar beschikbaar gemaakt. Dolby Atmos en DTS:X worden ook ondersteund. De Shockwafe-serie is voorzien van SSE Max (Spatial Surround Elevation), een zelfontwikkelde geluidsverwerkingstechnologie, gecombineerd met Nakamichi's eigen software om meeslepende 360-graden audio-ervaringen te leveren, bij het genieten van films, muziek of games. En zoals blijkt uit de naam van de soundbars is er een eARC-uitgang voor verliesvrije audio en 4K HDR en Dolby Vision-doorvoer naar de televisie, naast drie HDMI-ingangen.

Nakamichi Pro 7.1 en Elite 7.2 Shockwafe: prijzen en leveringsinformatie

Beide soundbar-systemen zijn verkrijgbaar via de website van Nakamichi maar dit is een Amerikaanse website. Een belangstellende kan de producten ook kopen via eBay. Even rondkijken kan lonend zijn, maar een belangstellende moet sowieso rekening houden met wisselkoersschommelingen, transportkosten, invoerheffingen en het lokale BTW-tarief. Al deze factoren beïnvloeden immers de prijs in de Benelux.


EDITORS' CHOICE