NIEUWS

Adidas RPT-02 SOL: draadloze hoofdtelefoon die speelt op zonne-energie

Sportmerk Adidas heeft de RPT-02 SOL uitgebracht, een draadloze hoofdtelefoon die is bedoeld voor gebruik door sporters. De RPT-02 is waterdicht volgens de IPX4-norm en is voor een groot deel gemaakt van gerecycled plastic. Het meest onderscheidende kenmerk is echter het feit dat de hoofdtelefoon zijn energie uit zonlicht haalt.

RPT-02 SOL: nooit meer opladen?

De nieuwe RPT-02 SOL kan worden opgeladen met natuurlijk (zon)licht en zelfs met kunstlicht. De hoofdband van de nieuwe hoofdtelefoon heeft daartoe een flexibel Powerfoyle-materiaal van het Zweedse bedrijf Exeger. De RPT-02 SOL is overigens niet de eerste hoofdtelefoon die zijn energie uit zonlicht haalt. Dat was immers de JBL Reflect Eternal, maar de JBL Reflect Eternal is nooit tot massaproductie gekomen.

In totale duisternis belooft de RPT-02 SOL tot tachtig uur ononderbroken muziekweergave, en als de Powerfoyle wordt blootgesteld aan licht, wordt de bedrijfstijd potentieel oneindig, afhankelijk van de lichtomstandigheden. Als er gedurende langere tijd niet genoeg licht zou zijn, kan de gebruiker ook gewoon “ouderwets” opladen via USB-C.

De milieuvriendelijke kant van het ontwerp van de RPT-02 SOL houdt niet op bij de aanwezigheid van het zonnepaneel. De hoofdtelefoon is immers volgens Adidas gemaakt van 87 procent gerecycled plastic en wordt verder gerecycled om afval te minimaliseren.

De RPT-02 SOL is gebaseerd op het populaire RPT-01-model en heeft eveneens het herkenbare gebreide ontwerp. De hoofdtelefoon is bestand tegen vocht en zweet volgens de IPX4-standaard en Bluetooth is bijgewerkt naar versie 5.2. De oorkussens en hoofdband zijn wasbaar.

De RPT-02 SOL weegt 256 gram. Het frequentiebereik loopt van 20 Hz tot 20 kHz. De drivers hebben een diameter van 40 millimeter.

Het model zal verkrijgbaar zijn in de kleuren grijs of geel en gaat voor 230 euro over de toonbank.


EDITORS' CHOICE