NIEUWSCyrus

Cyrus Audio lanceert verbeterde versies van geïntegreerde versterker Classic AMP en voorversterker Classic PRE

Sinan Kökbugur | 23 augustus 2022 | Fotografie Fabrikant | Cyrus

Het Britse audiobedrijf Cyrus Audio heeft aangekondigd dat de componenten in de Classic productlijn herzien zullen gaan worden. De eerste twee herziene apparaten zijn de geïntegreerde versterker Classic AMP en voorversterker Classic PRE. Beide apparaten hebben hetzelfde voorpaneel. De verschillen zijn alleen aan de achterzijde te zien. De overige componenten zullen binnen circa anderhalf jaar ook herzien worden.

Cyrus Audio Classic AMP en Classic PRE

Terwijl de Classic-componenten van Cyrus Audio het uiterlijk van hun voorgangers behouden, is de binnenkant herzien en vernieuwd. Cyrus Audio heeft naar eigen zeggen het circuitontwerp volledig opnieuw ontworpen, waarbij veel onderdelen zijn vervangen door betere versies. Cyrus stelt dat deze updates hebben geresulteerd in geluidsverbeteringen die de Classic-serie zullen helpen om de komende jaren een trouwe schare fans te behouden.

De Classic PRE, een voorversterker met analoge en digitale ingangen, heeft nog steeds breed scala aan ingangen, waaronder ook een phonotrap voor mm-elementen. Verder is er een 3,5 millimeter hoofdtelefoonuitgang en gebalanceerde XLR en ongebalanceerde cinch-uitgangen. De 74VA ringkernstroomtransformator van de PRE heeft elf onafhankelijke voedingsregelaars die de stille stroom in het circuitontwerp regelen en vervolgens sub-reguleren, aldus de verklaring van Cyrus Audio.

Ondertussen komt de Classic AMP praktisch overeen met de in- en uitgangen van de  PRE. Het frontpaneel is ook gelijk, maar in plaats van de XLR-uitgangen heeft de AMP een paar luidsprekeraansluitingen die 91 Watt per kanaal kunnen leveren aan zes Ohm. Bovendien is de voeding voorzien van een ringkerntransformator van 304 VA die stroom levert met een reserve met hoge capaciteit. De voeding van de voorversterker is ook elektrisch gescheiden van het eindversterkergedeelte. Ten slotte krijgen de digitale besturingscircuits in zowel de Classic PRE als de AMP een aparte voeding toegewezen, waardoor deze volledig geïsoleerd blijft van de signaalcircuits.

Eventueel kan de voeding van zowel de AMP als de PRE worden verbeterd door de losse Cyrus PSX-R te gebruiken.

Cyrus Audio Classic Amp en Classic PRE: prijzen en leveringsinformatie

De nieuwe Classic AMP en Classic PRE zouden binnenkort in de winkel moeten liggen. Prijsinformatie voor de Benelux moet nog bekend worden gemaakt.

MERK

EDITORS' CHOICE