NIEUWSAurender

Aurender A15: server, streamer en DA-converter

Aurender heeft de A15 gelanceerd, een streamer, server en tevens DA-converter die muziek vanaf een netwerk af kan spelen of vanaf één van de twee optioneel in te bouwen geheugenstations. Het apparaat heeft analoge uitgangen uitgevoerd in cinch en XLR en reguliere digitale uitgangen (optisch en coaxiaal) zijn weggelaten. Er is wel een USB-uitgang. De koper kan kiezen tussen een zilverkleurige en zwarte uitvoering.

Aurender A15: hoogwaardige streamer en DA-converter, optioneel te voorzien van geheugen

De nieuwe A15 van het Koreaanse Aurender is feitelijk de opvolger van de A10, de allereerste muziekserver/streamer met een ingebouwde DAC en analoge uitgangen. In het hart van de Aurender A15 zit een dual-mono AKM4490 DAC met ondersteuning van volledige MQA-decodering. Muzieksignaal komt naar buiten via de analoge uitgangen uitgevoerd in cinch en XLR. De DA-converter kan natuurlijk ook gewone PCM-bestanden lezen en wel tot een resolutie van 32-bit/768 kHz. Het afspelen van DSD gaat tot een resolutie van DSD512.

De cache-afspeelfunctie van Aurender maakt gebruik van een innovatieve interne solid-state cache. Zodra een nummer, album of afspeellijst aan de wachtrij is toegevoegd, wordt de inhoud onmiddellijk gedownload naar het interne cachegeheugen om het vanaf daar af te spelen. Door tracks naar de solid-state drive te cachen, worden elektrische en akoestische ruis gegenereerd door draaiende schijven, bewegende koppen en motoren volledig geëlimineerd, aldus de verklaring van de fabrikant. Dit zou moeten resulteren in een lagere vraag naar algemene systeembronnen en voedingen, minder slijtage van interne opslagschijven, verhoogde betrouwbaarheid en vooral superieure audioprestaties.

Aan de achterkant bevinden zich twee sleuven voor door de gebruiker te installeren 2,5-inch HDD's of SSD's tot 8 TB, hetgeen genoeg zou moeten zijn voor de gemiddelde luisteraar. Wie nog meer geheugen nodig heeft, kan daar een NAS voor gebruiken of de twee USB-ingangen aan de achterzijde voor het aansluiten van USB-geheugen.

Aan de voorkant en in het verlengde van de veel duurdere N20, is een 6,9-inch full-colour LCD-scherm geplaatst dat een groot deel van de aluminium frontplaat in beslag neemt en albumhoezen toont samen met de naam van de artiest en de titel van het spelende nummer. Andere audio-gerelateerde upgrades zijn een dual-mono lineaire voeding, dubbel geïsoleerde LAN-poort en een FPGA-gebaseerde precisieklok.

De A15 kan ook functioneren als een digitale hub die streamt vanaf de NAS of zijn interne opslag, evenals Tidal, Qobuz, Spotify Connect en internetradio. Wanneer ingesteld om zijn variabele output te gebruiken, kan de A15 fungeren als een voorversterker, waarbij het volume kan worden aangepast vanaf het voorpaneel, de IR-afstandsbediening of de Aurender Conductor-app.

Aurender's A15 kan ook andere digitale bronnen accepteren via zijn optische of coaxiale digitale ingangen om zijn interne DAC te gebruiken. Bovendien wordt systeemuitbreiding mogelijk gemaakt door de meegeleverde Audio Class USB 2.0-uitgang.

De Aurender Conductor-app is beschikbaar voor zowel iOS als Android. De app maakt virtuele samenvoeging van streamingdiensten en lokale inhoud mogelijk en afspeellijsten kunnen gemakkelijk worden beheerd.

Aurender A15: prijs en leveringsinformatie

De Aurender A15 is verkrijgbaar in zilver of zwart voor 8.790 euro.

MERK

EDITORS' CHOICE