NIEUWSTune Inn

Luidsprekers van Magnepan voor het voetlicht bij Tune Inn op 1 en 2 okt. a.s.

Redactie Hifi.nl | 23 augustus 2022 | Fotografie Fabrikant

Het Amerikaanse Magnepan maakt magnetostatische luidsprekers en dat is heel iets anders dan de gangbare dynamische luidsprekers. Wie deze bewering wil toetsen kan op 1 en 2 oktober a.s. naar audiodealer Tune Inn in Alkmaar om zelf een keer te luisteren naar verschillende modellen van Magnepan.

Luisterdagen bij Tune Inn met Magnepan in het zonnetje

Magnetostatische luidsprekers hebben geen dynamische drivers maar een groot membraan dat geen klankkast nodig heeft. De transparantie en luchtigheid van een magnetostatische luidspreker is gemiddeld genomen onvergelijkbaar met een dynamsiche weergever.

In het weekend van 1 en 2 oktober a.s. zal de in Alkmaar gevestigde audiodealer verschillende modellen van de Amerikaanse luidsprekerbouwer Magnepan demonstreren, t.w. de Magnepan 1.7 i, model 0.7 i en het model Magnepan LRS. De te gebruiken versterkers zijn van het Britse Naim en een draaitafel van Eat en de Naim NDX2 streamer zullen als bron worden gebruikt.

Importeur (Rick Paap) van Dynamic Solutions is aanwezig voor de demonstraties en zal vragen over de Magnepans beantwoorden.

De Magnepan 1.7i is de kleinste drieweg planarluidspreker van Magnepan. De Magnepan 1.7i heeft een enkel membraan met daarop ribbons van drie verschillende afmetingen. Het grootste segment is de bass weergever. Het smallere segment met de brede ribbons is de middentoner en het smalste segment met veel smallere ribbons is de tweeter. Alle frequenties komen van hetzelfde vlak dus deze luidspreker is van nature erg fase-schoon. Alle frequenties komen virtueel uit één punt en dat is te horen. Eenmaal aangesloten op een goede en stevige versterker valt al snel op dat de geluidskwaliteit van de Magnepan 1.7i vele malen beter is dan dat zijn prijs doet vermoeden.

Adres en contactgegevens Tune Inn

Tune Inn
Laat 29a
1811 EB Alkmaar
Tel. 072 – 512 1196
Website: https://www.tuneinn.nl


EDITORS' CHOICE