NIEUWSMagnepan

Magnepan LRS: gunstig geprijsde quasi-ribbon luidspreker

De in de VS gevestigde luidsprekerbouwer Magnepan heeft de Magnepan LRS uitgebracht, een gunstig geprijsde fullrange quasi-ribbon luidspreker. Magnepan bouwt uitsluitend magnetostatische luidsprekers en alle modellen zijn opvallend plat. De nieuwe LRS van Magnepan is het instapmodel, maar volgens de fabrikant heeft dit instapmodel heel veel eigenschappen van zijn duurdere broers en zussen. Voor een bedrag van 1.450 euro per paar wisselt de Magnepan LRS van eigenaar.

Magnepan LRS: quasi-ribbon luidspreker

De Magnepan LRS, het huidige instapmodel van Magnepan, is een relatief goedkope luidspreker. LRS staat voor Little Ribbon Speaker. Het is een tweeweg quasi-ribbon luidspreker, net zoals de modellen 20.7 en 30.7, maar dan in een kleiner en vriendelijker formaat. De Magnepan LRS presteert volgens de fabrikant uitstekend met een verscheidenheid aan versterkers, maar is met name ontworpen om met hoogwaardige apparatuur te spelen. Door het gebruik van een hoogwaardige versterker, is te horen waar de Magnepan LRS echt toe in staat is. Dat neemt niet weg dat natuurlijk ook veel muzikaal plezier beleefd kan worden door het luisteren naar de Magnepan LRS met bijvoorbeeld een receiver.

De behuizing van de Magnepan LRS is stevig en stabiel en is afgewerkt met mooie houten strips aan de zijkanten van de luidspreker. De LRS leunt naar achteren, net als de duurdere modellen .Op de voeten zitten beugeltjes waarmee de Magnepan LRS wat rechter gezet kan worden als de afstand naar de luisterplek klein zou zijn.

Wie schopjes in zijn maag wil voelen, moet geen magnetostatische (of elektrostatische) luidspreker kopen. De laagweergave is niet zoals die van een dynamische conusluidspreker. Dat wil niet zeggen dat de laagweergave tekort zou schieten: de laagweergave is strak en zuiver. De Magnepan LRS blinkt met name uit als het gaat om een natuurlijke en realistische weergave van stemmen en instrumenten. Dat is de kracht van magnetostatische (en elektrostatische) luidsprekers.

Magnepan LRS: technische gegevens

  • Basisontwerp: tweeweg, quasi ribbon
  • Frequentiebereik: 50 Hz tot 20 kHz
  • Gevoeligheid: 86 dB (500 Hz / 2,83 Volt)
  • Impedantie: vier Ohm
  • Afmetingen (B x H x D): 37 x 122 x 2,5 centimeter (zonder voet)
  • Gewicht 21 kilogram

 

Magnepan LRS: prijzen en leveringsinformatie

De koper kan kiezen uit een uitvoering met zijpanelen van licht eikenhout, zwart eikenhout of kersenhout met een doek van gebroken wit, grijs of zwart. Voor een bedrag van 1.450 euro per paar gaat de Magnepan LRS over de toonbank.EDITORS' CHOICE