NIEUWSPSB Speakers

PSB Speakers Synchrony: nieuwe versie vlaggenschepen

De Canadese luidsprekerbouwer PSB Speakers heeft zijn vlaggenschip productlijn herzien en opnieuw uitgebracht. De Synchrony productlijn bestaat uit de vloerstaande T800 en T600 en monitormodel B600. De PWM-serie heeft centermodellen om de Synchrony-productlijn te ondersteunen zodat een surround-systeem gebouwd kan worden.

PSB Speakers Synchrony T800: drieweg vloerstaande luidspreker

PSB Speakers viert dit jaar zijn vijftigste verjaardag en prijst zijn vlaggenschip productlijn als de meest geavanceerde luidsprekerlijn van PSB tot nu toe en de “de beste toepassing van de veelgeprezen 'True to Nature'-akoestiek van het merk”.

De vloerstaande Synchrony T800 is het grootste model van de serie en hebben het grootste frequentiebereik en de hoogte belastbaarheid. De T800 is voorzien van vijf drivers, t.w. een drietal woofers met een diameter van acht inch en een 5,25-inch midrange-driver. De manden zijn gemaakt van gegoten aluminium en de conussen zijn gemaakt van geweven koolstofvezel. Bovenaan bevindt zich een 1-inch titanium dome-tweeter. De behuizing is gemaakt van zwaar verstevigd MDF en aangepaste IsoAcoustic-isolatoren op de voeten.

De cross-over is naar eigen zeggen de meest geavanceerde amplitude-perfecte Linkwitz-Riley 4e orde cross-over die PSB Speakers ooit heeft gebruikt. Volgens opgave van de fabrikant is het filter voorzien van hoogspanning polyfilmcondensatoren en zuurstofvrije verbindingsdraad.

Het resultaat van dit nieuwe driverplatform, zegt PSB Speakers, is een drastische vermindering van niet-lineaire vervorming, waardoor hogere volumes mogelijk zijn zonder compressie of verhoogde THD- en IM-vervorming.

PSB Speakers Synchrony Synchrony T600

De volgende in de reeks is de vloerstaande T600, uitgerust met drie 6,5-inch woofers en een 5,25-inch midrange-driver die dezelfde constructie volgen als het ontwerp van de T800, en nog steeds de mogelijkheid bieden van bi- en tri-wiring. De T600 heeft ook een 1-inch titanium dome-tweeter met Ferrofluid en een Neodymium-magneet.

De geavanceerde driverconstructie bestaat uit vier elementen (Faraday-ring, kortgesloten draai, langere spreekspoel, symmetrische magnetische aandrijving) die harmonieus samenwerken om vervorming van de driver te verminderen, aldus de ontwerpers. Ook bevat de T600 op maat ontworpen IsoAcoustics geïntegreerde isolatievoeten, gebaseerd op dezelfde 3-delige technologie van hun bekroonde GAIA II-isolatoren.

PSB Synchrony B600: tweeweg monitormodel

De B600 heeft hetzelfde driverplatform als de vloerstaanders en kunnen de vloerstaanders aanvullen in een meerkanaals systeem of worden gebruikt als een compacte luisteroptie. Het tweeweg basreflexontwerp heeft een 6,5-inch woofer en een 1-inch titanium dome-tweeter.

PSB stelt dat het lichte en stijve karakter van de geweven koolstofvezelconus een grotere bandbreedte levert,  ongeveer een half octaaf diepere basrespons dan andere driverontwerpen van het bedrijf met een grotere efficiëntie (88 dB op 1 m), een hoger vermogen en minder vervorming.

PSB Speakers PWM-serie

De PWM is ontworpen om de Synchrony-serie te ondersteunen als een centerluidspreker of suround-luidsprekers nodig zouden zijn. De PWM's kunnen verticaal of horizontaal worden georiënteerd en worden gebruikt als luidsprekers voor links, rechts, midden of surround.

PSB Speakers Synchrony: prijzen en leveringsinformatie

De leden van de Synchrony productlijn zijn verkrijgbaar in Satin Walnut Fineer en High Gloss Black afwerkingen. De T800 heeft een adviesprijs van net geen 13.000 euro per paar, terwijl de T600 per paar net geen 10.000 euro kost. De B600 gaat voor net geen 3.000 euro per paar over de toonbank.


EDITORS' CHOICE