NIEUWS

De SUT-1L van MK Analogue is een volledig gebalanceerde MC-transformator

Het in Slovenië gevestigde MK Analogue heeft de SUT-1L ontwikkeld en het apparaat is ontworpen voor een breed scala aan laagohmige mc-elementen met een interne weerstand tot tien Ohm. Er zijn bijpassende pluggen voor de verschillende impedanties van elementen, die via de cinch-bussen op het apparaat een exacte afsluitweerstand creëren. De SUT-1L is symmetrisch opgebouwd en alle componenten zijn hoogwaardig afgeschermd.

MK Analogue SUT-1L

Matej Kelc, hoofdontwikkelaar van het in Slovenië gevestigde MK Analogue, maakt sinds de jaren negentig transformatoren. Dat deed hij tot nu toe voor een kleine fangemeenschap, maar ook als leverancier voor grotere hifidealers en fabrikanten. Kelc is altijd een voorstander geweest van volledig symmetrische signaaloverdracht. Geboren in Slovenië, woonde hij vanaf zijn vijfde in Duitsland tot hij rond de millenniumwisseling terugkeerde naar zijn thuisland. Sindsdien runt hij daar een bedrijf voor metaal- en kunststofverwerking, dat ook de transformatorbehuizing van de SUT-1L vervaardigt. Hij heeft de schakeling, het bijzondere afschermingsconcept en last but not least de transformator zelf door de jaren heen geperfectioneerd. De SUT-1L, het eerste serieproduct van het relatief jonge audiobedrijf, combineert al zijn ervaring en passie in transformatortechnologie.

Twee connectoren zijn bij de levering van de SUT-1L inbegrepen, zodat verschillende afsluitimpedanties kunnen worden geïmplementeerd. MK Analogue maakt een volledig symmetrische constructie van de transformator met het technische karakter van een mc-element. Deze werkt als een dynamische microfoon en is daarom symmetrisch. En natuurlijk ondersteunt de symmetrie de immuniteit van het apparaat voor interferentie.

De SUT-1L heeft een S/R-verhouding van maar liefst 115 dB en een frequentiebereik van 10 Hz tot 100 kHz. Dit is het resultaat van de hoogwaardige en zeer effectieve afscherming van alle onderdelen in de signaalweg. De transformatoren worden overigens in Duitsland gemaakt, niet in Slovenië.

Plaatsing van deSUT-1L is makkelijk, mede vanwege de goede afscherming. Ook de interne bedrading van de SUT-1L is uitgekiend: MK Analogue gebruikt twee aparte ingangen voor de twee transformatortrappen met 24 en 30 dB spanningsversterking, die direct zijn aangesloten op de signaallijnen van de transformator. Er is geen schakelaar nodig en het aantal aansluitpunten wordt op deze wijze met 70 procent verminderd. Nadeel is dat er maar via twee van de vier XLR-ingangen afgespeeld kan worden. Voor de overige bedradingspaden gebruikt MK Analogue op maat gemaakte, individueel getwiste strengen met een lage capaciteit. Op deze manier minimaliseert de fabrikant de negatieve invloeden op dit korte maar ook zeer gevoelige signaalpad.

MK Analogue SUT-1L: prijs en leveringsinformatie

We weten niet of deze bijzondere mc-transformator ook naar de Benelux zal komen en voor welke prijs. Louter ter indicatie, op Duitstalige websites zagen wij een prijs van bijna 2.900 euro voor de SUT-1L genoteerd staan.

Meer weten? Kijk dan op de website van MK Analogue.


EDITORS' CHOICE