NIEUWSTAD

TAD Evolution Two luistershow bij AudioFeel in Doetinchem

Het is nog ruim anderhalve maand wachten, maar het kan alvast maar in de agenda staan: de audioshow rond de nieuwe TAD Evolution Two (of E2) bij AudioFeel in Doetinchem. Je bent er van harte welkom op zaterdag 24 september. 

TAD E2

Technical Audio Devices Laboratories Inc, beter bekend als TAD, heeft in het voorjaar een nieuwe luidspreker gelanceerd onder de naam Evolution Two. De TAD-E2 is een 2 1/2-weg luidspreker. Net als de modellen TAD-E1TX en TAD-ME1 die ook lid zijn van de Evolution -reeks, heeft de E2 een beryllium tweeter met een diameter van 2,5 centimeter. Beryllium is zeer licht en zeer stijf, maar moeilijk om te bewerken. Beryllium tweeters zijn dus niet goedkoop.

De vorm van het membraan is mede bepaald door gebruik te maken van een methode die TAD Harmonized Synthetic Diaphragm Optimum Method noemt (HSDOM). Het frequentiebereik loopt tot 60 kHz. Met hulp van een aluminium golfgeleider wordt volgens de fabrikant een natuurlijk geluid geproduceerd.

De introductie van de TAD E2 is het team bij AudioFeel niet ontgaan, want de speciaalzaak heeft een luistershow op de agenda gezet om de komst van deze vloerstaander te vieren. "De aaansturing van de luidsprekers blijft nog een verrassing", zo lezen we in de uitnodiging. Wel kunnen we al verklappen dat Aurender ingezet zal worden als bron. Daar is AudioFeel eerder in 2022 dealer van geworden. 

Wil je alvast meer lezen over de E2? Check dan ons introductiebericht.

De show staat gepland op zaterdag 24 september van 11.00 tot 16.00 uur, in verband met beperkte zitplaatsen wordt gevraagd om je even in te schrijven. Dat kan via info@audiofeel.nl.

AudioFeel | Wilhelminastraat 126, Doetinchem | www.audiofeel.nl


EDITORS' CHOICE