NIEUWSTangent

Tangent PreAmp II en PowerAmpster II: zeer betaalbare voor- en eindversterker

Het Deense audiobedrijf Tangent Audio heeft een nieuwe compacte voorversterker en een nieuwe net zo compacte eindversterker aangekondigd. Beide apparaten zijn niet alleen compact maar ook heel betaalbaar. De gebruiker zou beide apparaten met elkaar kunnen verbinden met een XLR-kabel en dat zie je niet vaak in het budgetsegment.

Tangent PreAmp II: compacte voorversterker met bluetooth-connectiviteit

De PreAmp II van het in Denemarken gevestigde Tangent Audio is de nieuwste uitvoering van een bestaand concept, d.w.z. een compacte voorversterker. De PreAmp II heeft geen zee van aansluitingen maar hij is met een adviesprijs van net geen 200 euro wel heel betaalbaar te noemen. De gebruiker kan muzieksignaal via Bluetooth aanleveren (versie 5.0 met ondersteuning van aptX HD) maar er is ook een digitale ingang (optisch) en een analoge cinch-aansluiting die naar keuze muzieksignaal van een draaitafel of een lijnbron kan verwerken. Dan is er ook nog een analoge 3,5 millimeter jackplugingang.

De PreAmp II voegt aan de voorkant een hoofdtelefoonaansluiting toe. Het grootste nieuws is echter de toevoeging van XLR gebalanceerde uitgangen, waarmee verbinding met een eindversterker via een XLR-kabel mogelijk is. XLR klinkt niet per definitie beter dan cinch maar XLR maakt het gebruik van lange kabels mogelijk, omdat symmetrische verbindingen inherent minder gevoelig zijn voor verstoringen.

Tangent PowerAmpster II: compacte klasse D eindversterker

De Tangent PowerAmpster II is al net zo compact als de PreAmp II. De nieuwe eindversterker, die werkt in klasse D, heeft de mogelijkheid om de voorversterker via RCA of XLR aan te sluiten. De behuizing meet 195 x 195 x 70 millimeter en weegt twee kilogram.

Ondanks het compact formaat en het lage gewicht kan de PowerAmpster II  twee keer 100 Watt leveren. Met een knop op de achterkant kunnen de kanalen worden gebrugd, waardoor een mono-eindversterker ontstaat die 200 Watt kan leveren. Het opgegeven frequentiebereik loopt van 20 Hz tot 50 kHz.

Tangent PreAmp II en PowerAmpster II: prijzen en leveringsinformatie

Tangent PreAmp II: 199 euro
Tangent Power Ampster II: 269 euro

MERK

EDITORS' CHOICE