NIEUWS

Aune BU2: DA-converter en hoofdtelefoonversterker die Bluetooth LDAC ondersteunt

De in 2004 opgerichte Chinese fabrikant Aune heeft de Aune BU2 gelanceerd. De BU2 is een DA-converter en hoofdtelefoonversterker die muzieksignaal via Bluetooth of via USB-C aangeleverd kan krijgen. Bijzonder is dat de BU2 ook het door Sony ontwikkelde LDAC ondersteunt waarmee muzieksignaal een bandbreedte van bijna 1 Mbit via Bluetooth krijgt. Dat is veel meer dan via alle andere codecs.

Aune BU2: draagbare DA-converter en hoofdtelefoonversterker

De LDAC-codec die is ontwikkeld door het Japanse Sony wordt niet alleen ondersteund door apparaten van Sony, maar ook door nieuwere Android-versies. Natuurlijk biedt de Aune BU2 ook Bluetooth-verbindingen via apt-X HD en AAC. Dan is er ook nog de mogelijkheid om een USB-C kabeltje te gebruiken.

DA-conversie komt voor rekening van twee DAC-chips, twee low-jitter oscillatoren en een speciale technologie voor het synchroniseren van de klokken. De BU2 kan via USB-C audiobestanden verwerken tot 32-bit/768 kHz (PCM) en DSD512 afspelen.

Het volume wordt geregeld via een R2R-netwerk, dat kanaalongelijkheid volledig zou moeten elimineren. De hoogwaardige volumeregeling draagt ook bij aan de hoge S/R-verhouding van meer dan 120 dB.

Hoofdtelefoons kunnen zowel symmetrisch als asymmetrisch worden aangesloten op de BU2. Het uitgangsvermogen is maximaal 265 mWatt bij 32 Ohm via de symmetrische aansluiting. Als de 3,5 millimeter asymmetrische aansluiting wordt gebruikt kan de BU2 100 mWatt leveren.

De BU2 kan onderweg worden gebruikt of als DA-converter of hoofdtelefoonversterker bij een computer op een bureau. Een volle batterij geeft tot negen uur muziekplezier.

Aune BU2: prijs en leveringsinformatie

De BU2 kan online gekocht worden op de Europese website van Aune, waar overigens ook Nederlandstalige informatie is te vinden. De prijs is 319 euro.

 


EDITORS' CHOICE