NIEUWST+A

T+A PSD 3100 HV: vlaggenschip streamer en voorversterker van 26 kilogram

Het Duitse audiobedrijf T+A heeft de PSD 3100 HV aangekondigd, een vlaggenschip voorversterker met analoge en digitale ingangen en uitgebreide streaming-functies. De PSD 3100 HV weegt een indrukwekkende 26 kilogram. In de loop van de zomer komt hij op de markt.

T+A PSD 3100 HV

De PSD 3100 HV van het in Duitsland gevestigde T+A is een zeer uitgebreide voorversterker die ook als bronapparaat kan functioneren. Naast uitgebreide streaming-functies is de PSD 3100 HV voorzien van uitgebreide radiofuncties. FM? Check. DAB? Internetradio? Check? Verbinding met een netwerk kan worden gelegd via Wi-Fi of via een RJ-45 LAN-aansluiting. Zo ongeveer het enige type aansluiting dat er niet op zit is een draaitafelingang.

DA-conversie komt voor rekening van in totaal acht 32-bit DAC-chips van Burr Brown. De gebruiker kan kiezen tussen verschillende digitale filters. Het appraat ondersteunt ook het afspelen van DSD en dat vindt plaats via een apart circuit zodat het DSD-sginaal niet naar PCM hoeft te worden geconverteerd.

Op het frontpaneel bevindt zich een groot monochroom display. Het gewicht van het apparaat is 26 kilogram en dat is meer dan menig eindversterker. De afmetingen zijn 17 x 46 x 46 centimeter (H x B x D). Het opgegeven frequentiebereik is 0,5 Hz tot 300 kHz op niveau -3 dB. De kanaalscheiding is groter dan 108 dB. T+A geeft een S/R-verhouding op van 112 dB.

T+A PSD 3100 HV: prijs en leveringsinformatie

We weten niet vanaf wanneer de nieuwe T+A PSD 3100 HV geleverd kan worden, maar op de website van T+A staat dat levering in de loop van de zomer zal beginnen. De prijs voor de Benelux moet nog bekend worden gemaakt.

MERK

EDITORS' CHOICE