NIEUWS

Porsche Design PDH80: draadloze hoofdtelefoon met batterijduur tot 75 uur

Lifestylemerk Porsche Design heeft de PDH80 gelanceerd, een nieuwe draadloze hoofdtelefoon die de nieuwste technologie van het designmerk combineert met een functioneel design en een hele lange accuduur. Volgens Porsche Design levert de PHD80 ook een ongekende geluidservaring. De prijs van net geen 400 euro valt in elk geval mee, voor een Porsche.

Porsche Design PDH80: draadloze over-ear hoofdtelefoon

Met het ontwerp van de PDH80 wil de ontwerpstudio naar eigen zeggen essentiële aspecten van het Porsche Design DNA combineren, d.w.z. topprestaties, hoogwaardige materialen en functionaliteit. De grote oorschelpen moeten maximaal comfort kunnen bieden, gecombineerd met een exclusieve iconische uitstraling. Voor duurzaamheid zijn beide oorschelpen aan de hoofdband bevestigd met een C-vormig scharnier waarmee de pasvorm van de hoofdtelefoon kan worden aangepast. De bekleding zelf is bekleed met zacht, gestructureerd leer en heeft een Porsche Design-reliëf. De comfortabele oorkussens zijn gevuld met visco-elastisch schuim. Het aluminium frame met het matte oppervlak maakt de hoogwaardige look compleet.

De over-ear koptelefoon is voorzien van een neodymium driver met een diameter van 50 millimeter. Dan is er ook nog Active Noise Cancellation (ANC) om storende achtergrondgeluiden te onderdrukken. Door één van de vier verschillende modi te selecteren, t.w. ANC Off, ANC High, ANC Low en Ambient Sound, kan de gebruiker zijn luisterervaring aanpassen aan verschillende situaties. De geïntegreerde microfoon met echocompensatie moet overtuigen met een kristalhelder geluid voor telefoongesprekken die dankzij de draadloze verbinding handsfree kunnen worden gevoerd en de PDH80 is ook compatibel met alle gangbare spraakassistenten.

Het gegraveerde Porsche Design-logo op de rechter oorschelp dient als touch-bedieningspaneel waarmee verschillende functies snel en eenvoudig kunnen worden bediend door te tikken, drukken of te vegen, bijvoorbeeld afspelen/pauzeren, vooruit en achteruit of het aanpassen van het volume. De aanraakbediening biedt ook volledige controle bij het aannemen, weigeren, vasthouden of beëindigen van oproepen. De PDH80 beschikt ook over dragerdetectie.

Porsche Design specificeert de levensduur van de batterij tot 75 uur of 50 uur met ANC geactiveerd en LED-lampjes op de oorschelpen geven niet alleen de koppelingsstatus aan, maar ook het huidige batterijniveau. De laadstatus wordt ook weergegeven op het display van een via Bluetooth verbonden apparaat. De batterij wordt opgeladen via een USB-C-aansluiting en een volledige lading duurt ongeveer twee uur. De PDH80 kan via Bluetooth op twee apparaten tegelijk worden aangesloten, voor Hi-Res audio kan de hoofdtelefoon ook direct worden aangesloten op een extern apparaat via de ingang en de meegeleverde audiokabel. Ook inbegrepen is een vliegtuigadapter en een koffer voor veilig transport.

De Porsche Design PDH80 over-ear hoofdtelefoon is nu voor net geen 400 euro verkrijgbaar bij speciaalzaken, online op www.porsche-design.com en in geselecteerde online winkels.


EDITORS' CHOICE