Marshall Home Generation III luidsprekers komen binnenkort op het podium rocken

Audiomerk Marshall heeft de derde generatie luidsprekers voor thuisgebruik aangekondigd. De nieuwe Acton III, Stanmore III en Woburn III zijn volgens de fabrikant akoestisch en elektronisch bijgewerkt en voorzien van de nieuwste verbindingsmogelijkheden zoals Bluetooth 5.2. De Woburn III, het grootste model, is ook voorzien van een HDMI-aansluiting. De levering zal op 23 juni a.s. beginnen.

Marshall Home Generation III

De nieuwe generatie Acton, Stanmore en Woburn van Marshall worden geleverd met naar buiten gerichte tweeters en bijgewerkte golfgeleiders om volgens de fabrikant een consistent solide geluid te leveren dat zo breed is dat het je door de kamer jaagt. Het iconische versterkingsmerk ­ vanouds bekend van zijn gitaarversterkers – nodigt de luistaar uit om “een gebalanceerd geluid te ervaren, met heldere, stijgende hoge tonen en gecontroleerde, rommelende bas.”

Marshall belooft een nog breder geluidsbeeld dan voorheen. Bovendien corrigeert de geheel nieuwe Placement Compensation-functie eventuele reflecterende oppervlakken in de buurt die het geluid kunnen beïnvloeden. De ingebouwde Dynamic Loudness past de toonbalans aan, zodat muziek op elk volume briljant klinkt, aldus de verklaring van de fabrikant.

Bedieningsknoppen zitten op de bovenkant van het apparaat. Het uiterlijk doet heel erg denken aan de podiumversterkers die al tientallen jaren door bekende en minder bekende gitaristen worden gebruikt. De Acton en Stanmore zijn in drie uitvoeringen leverbaar, de Woburn in twee.

Nee, deze Marshalls hebben geen buizen aan boord, zoals de podiumversterkers. Aan boord bevinden zich meerdere klasse D versterkers die tweeters en woofers (en middentonen in de Woburn III) afzonderlijk van stroom voorzien. De Acton III en Stanmore III hebben een frequentiebereik van 45 Hz tot 25 kHz, terwijl de grotere Woburn III 35 Hz tot 20 kHz bestrijkt.

De nieuwe generatie heeft een meer duurzaam ontwerp met een PVC-vrije constructie die bestaat uit 70% gerecycled plastic en alleen veganistische materialen.

vvv

Alle modellen hebben een 3,5 millimeter jackplug-ingang en Bluetooth 5.2. De Stanmore III voegt daar een cinch-aansluiting aan toe en het meest uitgebreid is de Woburn III die als enige ook een HDMI-aansluiting heeft. Marshall heeft een eigen app ontwikkeld voor geavanceerde instellingen en Over-the-Air (OTA) updates, zodat deze luidsprekers altijd up-to-date zijn met de nieuwste software en functies.

Marshall Home Generation III: prijzen en leveringsinformatie

De Acton III, Stanmore III en Woburn III zullen respectievelijk 269 euro, 369 euro en 569 euro kosten. Bestellingen kunnen nu reeds worden geplaatst. De levering zal vanaf 23 juni a.s. starten.

 
  


EDITORS' CHOICE