NIEUWSElipson

Elipson lanceert voorversterker P1 en eindversterker A2700

Het Franse audiobedrijf Elipson heeft een nieuwe voorversterker en eindversterker aangekondigd. De nieuwe P1 en A2700 zouden inmiddels leverbaar moeten zijn, beiden uitgevoerd in antraciet. Het zijn weliswaar twee zelfstandige units maar ze zijn natuurlijk ontworpen om in perfecte harmonie met elkaar te werken.

Elipson P1 en A2700: koppeltje versterkers

De twee modellen van Elipson werden vorige maand voor het eerst getoond op de High End audiobeurs in München, samen met de verbeterde W35+ multiroom-stereoluidspreker. Het bedrijf heeft naar eigen zeggen zijn tachtig jaar ervaring gebruikt om deze nieuwe ontwerpen te maken die naar eigen zeggen “de deskundige audiofiel zullen aanspreken” en “een toewijding aan het afspelen van muziek op het hoogste niveau” weerspiegelen.

 

Volgens Elipson is de P1 een volledig gebalanceerd ontwerp met een duidelijke scheiding van kanalen om ongewenste achtergrondruis te verminderen en een zuivere signaalkwaliteit te behouden. De kanaalscheiding is beter dan 100 dB tot 10 kHz. De P1 beschikt over een speciaal gebouwde voeding die gericht is op de digitale elementen, zoals het OLED-display, de microcontroller en bronschakelrelais, evenals een zelf-oscillerende DC-DC-omzetter. In combinatie met de afwezigheid van spectrale lijnen bij 100 Hz en ruisonderdrukking van zijn analoge circuits, zegt Elipson dat de P1 ervoor zorgt “dat de kleinste details van het muzieksignaal niet worden gemaskeerd door 'ruis' van de voeding”. Het opgegeven frequentiebereik loopt van 2 Hz tot 120 kHz op niveau -3 dB.

De P1 is een modulair ontwerp, d.w.z. dat tegen een meerprijs een DAC-module en een phono-module kunnen worden toegevoegd. De DAC-module heeft een EES Sabre DAC-chip en is voorzien van een optische, coaxiale en USB-aansluiting. De modules kunnen eventueel ook later geplaatst worden.

Eindversterker A2700, die werkt in klasse D, is niet verrassend ontworpen om synchroon te werken met de P1 met een vergelijkbare nadruk op het verminderen van ruis en het behouden van de best mogelijke signaalkwaliteit. De A2700 belooft een breed dynamisch bereik en lage totale harmonische vervorming, met een uitgangsvermogen van 400 Watt bij acht Ohm in stereomodus (tot 1.400 Watt in mono). De A2700 bevat ook een eigen koelconcept om het risico van thermische overbelasting te elimineren. Het frequentiebereik loopt volgens de fabrikant van 2 Hz tot 60 kHz op niveau -3 dB bij een belasting van vier Ohm.

Elipson P1 en A2700: prijzen en leveringsinformatie

De Elipson P1 voorversterker en A2700 eindversterker zijn nu verkrijgbaar, beide in een antracietkleurige afwerking. De A2700 kost 2.990 euro. De standaard P1, d.w.z. zonder extra modules, kost 1.990 euro. Voorzien van een DAC-module en phono-module kost de P1 (die dan P1 F heet) 2.849 euro.

De afzonderlijke DAC-module (MDAC 1) kost 690 euro en de phono-module (MPH II) kost 490 euro. Meteen laten plaatsen is dus goedkoper dan achteraf plaatsen.

Meer weten? Kijk dan op de website van Elipson.

MERK

EDITORS' CHOICE