NIEUWS

Razer Barracuda Pro: eerste headset met THX Spatial Audio en THX AAA

Razer heeft een drietal nieuwe draadloze headsets voor computerspellen aangekondigd. Het bestaande model Barracuda X is herzien en er zijn twee nieuwe modellen genaamd Barracuda en Barracuda Pro. Deze laatste is voorzien van Active Noise Cancelling (ANC).

Razer Barracuda Pro

De nieuwe over-ear Barracuda Pro is het topmodel van de Barracuda productlijn van fabrikant Razer. ANC zorgt voor het filteren van achtergrondgeluid zodat de drager zich volledig kan concentreren op zijn computerspel of muziek. Razer heeft de Barracuda Pro voorzien van SmartSwitch Dual Wireless, waarmee de hoofdtelefoon met twee apparaten tegelijkertijd verbonden kan worden. De gebruiker kan naadloos switchen tussen bijvoorbeeld zijn gamecomputer en een binnenkomend telefoontje.

Alle Barracuda modellen ondersteunen Razer’s HyperSpeed Wireless (2,4 GHz) en bluetooth-connectiviteit versie 5.2. Dit geeft volgens de fabrikant een stabiele en vertragingsvrije verbinding met computers, telefoons en andere daarvoor geschikte apparaten.

De drivers in de Barracuda Pro zijn voorzien van membranen die gemaakt zijn van TriForce Bio-Cellulose met een diameter van vijftig millimeter. De oorschelpen zijn voorzien van Leatherette Memory Foam kussens. Versterking komt voor rekening van een THX Achromatic Audio Amplifier (THX AAA). THX Spatial Audio zou met name een verschil moeten maken als het gaat om de weergave van het geluid van computerspellen.

De Barracuda Pro weegt 340 gram. De batterij geeft volgens opgave van de fabrikant een speelduur van veertig uur. Opladen gaat via USB-C. De adviesprijs is 270 euro.

Razer Barracuda

De nieuwe Razer Barracuda is voorzien van TriForce Titanium drivers met een diameter van vijftig millimeter. Ook THX Spatial Audio is ingebouwd en SmartSwitch Dual Wireless, maar ANC is geschrapt. De Barracuda heeft wel een hoofdband en oorkussens voorzien van FlowKnit Memory Foam. De Barracuda heeft in tegenstelling tot de Pro-versie een analoge 3,5 millimeter jackplug-ingang.

Razer geeft een speelduur op van veertig uur. Het gewicht is met 300 gram iets lager. Opladen gaat via USB-C. Voor 170 euro gaat de Barracuda over de toonbank.

Razer Barracuda X

De Barracuda X is het goedkoopste model en hij is voorzien van TriForce drivers met een diameter van veertig millimeter. De microfoon is afneembaar. FlowKnit Memory Foam oorkussens geven goed draagcomfort. De Barracuda X heeft SmartSwitch Dual Wireless aan boord, maar geen ANC of THX, wel een 3,5 millimeter jackplug-aansluiting.

De batterijduur is meer dan van de duurdere modellen, t.w. vijftig uur. Het gewicht is 250 gram en opladen gaat ook met USB-C. Voor net geen 100 euro wisselt de Barracuda X van eigenaar.


EDITORS' CHOICE