Acoustic Signature Tornado Neo: dual-riem mechanica en vier toonarmen om uit te kiezen

De Duitse draaitafelbouwer Acoustic Signature heeft de Tornado Neo aangekondigd. Acoustic Signature bouwt zware draaitafels en het hoge gewicht van het chassis en het draaiplateau zorgt voor de nodige stabiliteit. Daarnaast gebruikt de fabrikant ook zijn eigen technische vondsten.

Acoustic Signature Tornado Neo

De basis van het chassis van de Tornado Neo van het in Duitsland gevestigde Acoustic Signature is een 43 millimeter dikke gevormde aluminium plaat gemonteerd op drie verstelbare gel-gedempte steunen. Het draaiplateau is gemaakt van monolithisch aluminium van bijna vijf centimeter dik en is uitgerust met vier messing dempingselementen. Onder de schijf bevindt zich een gepatenteerd Dura Turn Diamond-lager met subschijf en volledig geïsoleerde AC-motor.

De motor van de Tornado Neo is uitgerust met een dubbele riemaandrijving. Dit 24-polige, synchrone, tweespoels AC-systeem wordt aangedreven door respectievelijk twee afzonderlijke, gestabiliseerde sinusvormige signalen, die 90 graden uit fase zijn. Ze worden gevormd door de digitale motorcontroller DMC-10. Een dergelijk algoritme zorgt volgens Acoustic Signature voor de nauwkeurigheid van het handhaven van snelheid, soepelheid en stilte (afwezigheid van trillingen) van rotatie.

Het systeem wordt bestuurd door twee knoppen en twee LED's op de cilindrische console. Met de ene knop start of stopt de rotatie van het draaiplateau, met de andere kun je de snelheid selecteren. Tijdens de snelheidsstabilisatie knippert de LED, rood komt overeen met 33,3 tpm en groen komt overeen met 45 tpm.

De TA-2000 Neo 9 toonarm is negen inch lang en wordt geleverd met alles wat je nodig hebt voor installatie en configuratie. Aanpassingen omvatten overhang, offsethoek, VTA/SRA en anti-skating. Azimutafstelling is niet gedocumenteerd, maar is ook mogelijk. Bovendien kunnen er drie toonarmen tegelijkertijd op Tornado Neo worden geïnstalleerd. De draaitafel kan in eerste instantie niet alleen worden uitgerust met de TA-2000, maar ook met de TA-1000-arm, beide verkrijgbaar in 9- of 12-inch versies.

De Tornado Neo is verkrijgbaar in zwart of zilver of een combinatie van beide kleuren en heeft een adviesprijs van 6.498 euro. De TA-1000 NEO-arm kost in 9 inch-uitvoering 1.798 euro en in 12 inch 2.048 euro. De TA-2000 NEO-arm kost in 9 inch 2.998 euro en in 12 inch 3.348 euro.

MERK

EDITORS' CHOICE