NIEUWSKEF

KEF LSX II Wireless hifisysteem: actief tweeweg luidsprekersysteem met streaming-functies

De Britse luidsprekerfabrikant heeft het LSX II luidsprekersysteem gelanceerd. In wezen is het LSX II systeem een set actieve luidsprekers dat draadloos of via een analoog of digitaal kabeltje muzieksignaal aangeleverd kan krijgen. Het tweeweg systeem is voorzien van streaming-functies en is leverbaar in vijf verschillende afwerkingen.

KEF LSX II

De in Groot-Brittannië gevestigde luidsprekerfabrikant KEF is in 1961 opgericht door Raymond Cooke. Naar eigen zeggen stond het leveren van akoestische kwaliteit centraal. Cooke is overleden in 1995 maar zijn drive is volgens KEF nog steeds aanwezig en gecombineerd met de voortdurende innovatie en ontwikkeling van draadloze technologie, heeft dit geleid tot de creatie van het LSX II Wireless hifisysteem.

De LSX II de opvolger van de LSX maar KEF benadrukt dat de LSX II veel meer is dan een eenvoudige upgrade van het origineel. De LSX II combineert een toonaangevend geluid met het allesomvattende W2 Wireless platform van de LS50 Wireless II. De aansluitmogelijkheden zijn verbeterd door de toevoeging van zowel HDMI als USB-C, waardoor de LSX II een ideale match is met zowel tv-, laptop- als computer set-ups. De technologische verbeteringen van de LSX II zijn verwerkt in een minimalistisch en eigentijds design, ontworpen door gerenommeerd ontwerper Michael Young. De LSX II is verkrijgbaar in vijf stijlvolle afwerkingen en combineert moeiteloos vorm en functie om zuiver, natuurlijk en nauwkeurig geluid te genereren.

KEF LSX II: voorzien van 11e generatie Uni-Q driver

De LSX II is een tweeweg luidsprekersysteem. Elke luidspreker maakt gebruik van KEF's 11e generatie Uni-Q driver array, speciaal ontworpen voor deze luidspreker. De kenmerkende technologie werkt als een puntbron, waarbij de tweeter precies in het akoestische centrum van de woofer is geplaatst, waardoor geluid op natuurlijk wijze wordt gereproduceerd. Dit ontwerp elimineert de traditionele kleine 'sweet spot' en levert in plaats daarvan een hele brede luisterpositie zodat meerdere luisteraars een goed stereobeeld krijgen gepresenteerd en niet alleen de persoon die in midden zit.

De LSX II heeft een gecombineerd versterkervermogen van 200 Watt. De tweeter en woofer worden gevoed door hun eigen versterker om kamervullend geluid te leveren ondanks de compacte behuizing. De Music Integrity Engine zorgt voor nog betere prestaties dan het bekroonde origineel. De verbeterde Music Integrity Engine is geoptimaliseerd voor de Uni-Q driver en stelt de LSX II in staat een perfect getimede prestatie te leveren voor een betere helderheid en een strakker geluid.

KEF LSX II: streaming-functies

Met de KEF Connect app kan de gebruiker Amazon Music, Qobuz, Tidal, Deezer, internetradio en podcasts streamen. Apple AirPlay 2 en Google Chromecast streamen probleemloos audio van compatibele apparaten, terwijl Bluetooth de opties nog verder uitbreidt. Ook de native apps Spotify Connect, Tidal en QPlay kunnen rechtstreeks worden gebruik om te streamen. Met Airplay 2, Chromecast of Roon is het mogelijk om naar meerdere draadloze luidsprekers te streamen en om muziek in de hele ruimte te synchroniseren. Het LSX II systeem kan muziek spelen tot een resolutie van 24-bit/384 kHz (PCM), DSD en ondersteunt volledige MQA rendering.

Naast draadloze verbindingen via Wi-Fi en Bluetooth, kan de LSX II ook via een kabel muzieksignaal aangeleverd krijgen.  Zo is er een HDMI ARC aansluiting voor probleemloze bediening met een tv-afstandsbediening en een hoogwaardige USB-C-ingang, waardoor de LSX II het perfecte desktop audio systeem voor de computer is. Er zijn ook aansluitingen voor een platenspeler, CD-speler, gameconsole en voor extra bas is er een speciale uitgang voor de KEF subwoofer.

KEF LSX II: bediening met Connect app

De KEF Connect app begeleidt gebruikers door de initiële set-up, en regelt het systeem en de afspeelnavigatie met intuïtieve geluidsinstellingen, zodat de LSX II zo nauwkeurig mogelijk op de ruimte wordt afgestemd. Met zijn krachtige Room EQ DSP, kan de LSX II eenvoudig worden afgestemd op iedere ruimte. De 'Normal' modus is ontworpen om met eenvoudige vragen door het proces te worden begeleid. Om de integratie van een KEF-subwoofer met LSX II te vergemakkelijken, bevat Room EQ subwoofer-presets voor de best mogelijke systeemprestaties.

De LSX II wordt ook geleverd met een groot aantal andere gebruiksvriendelijke functies, waaronder volume-instellingen, gevoeligheid aanpassing en de mogelijkheid om een bron te selecteren om het systeem te activeren wanneer de bron aangaat.

KEF LSX II: geluid door KEF. ontwerp door Michael Young

Het esthetische ontwerp van de LSX II is van de hand van Michael Young, een van de meest gerenommeerde ontwerpers op het gebied van industrieel design. Beroemd om zijn verfijnde minimalistische benadering, heeft het ontwerp van Young een slimme en strakke esthetiek die perfect past bij de vereiste van de LSX II om ongerept en accuraat geluid te leveren.

LSX II is verkrijgbaar in vijf opvallende afwerkingen: De modellen Mineral White en Lava Red hebben een matte satijnen en hoogglanzende afwerking.  De Carbon Black en Cobalt Blue zijn bekleed met een speciaal ontworpen stof van de Deense hedendaagse textielontwerper Kvadrat. De Soundwave by Terence Conran Edition was een van de laatste samenwerkingen van de iconische Britse ontwerper. Bij deze versie is het 'soundwave'-patroon geweven in de unieke Kvadrat-stof, aangevuld met Conran's kenmerkende blauw op de luidspreker poort en driver voor een echt statement.

Over elk aspect van de LSX II is nagedacht, van een elegant bedieningspaneel aan de achterzijde tot subtiele ontwerpaccenten zoals in kleur bijpassende afwerking van de Uni-Q driver en poorten. De LSX II maakt in elke ruimte een statement, of hij nu centraal staat op de opvallende S1-vloerstandaard of flexibel wordt geplaatst met de P1-bureaulegger of B1-muurbeugel.

KEF LSX II: kenmerken en eigenschappen 

 • 11e generatie Uni-Q driver array
 • Music Integrity Engine
 • Wireless streaming met o.a. Airplay 2, Chromecast, Bluetooth en Wi-Fi
 • De luidspreker speelt alle belangrijke muziekdiensten af en ondersteunt alle belangrijke audioformaten
 • DSD, MQA en PCM tot 24-bit/384 kHz
 • Uitgebreide connectiviteit voor tv, laptop en andere apparatuur: USB-C, HDMI ARC, analoge ingang, subwooferuitgang
 • Systeemvermogen van LF 70 Watt klasse D, HF 30 Watt klasse D
 • Max. SPL: 102 dB
 • Intuïtieve on-boarding met gebruiksvriendelijke functies
 • Gepersonaliseerde luisterervaring via KEF Connect App
 • Ontwerp door de gerenommeerde ontwerper Michael Young
 • Geoptimaliseerd kast ontwerp voor de beste akoestische prestaties
 • Montage inzetstukken voor bevestiging op accessoires, waaronder P1 bureauonderlegger, S1 vloerstandaard en B1 muurbeugel
 • Verkrijgbaar in vijf afwerkingen: Carbon Black, Mineral White, Cobalt Blue, Lava Red en Soundwave by Terence Conran Edition

 

KEF LSX II: prijs en leveringsinformatie

Het KEF LSX II systeem komt in de loop van deze maand op de markt. De adviesprijs is net geen 1.500 euro.

MERK

EDITORS' CHOICE