NIEUWSSony

Sony XG300: compacte waterdichte luidspreker om overal te gebruiken

Sinan Kökbugur | 02 juni 2022 | Fotografie Fabrikant | Sony | Importeur: Sony Nederland

Het Japanse Sony heeft XG300 aangekondigd, een draagbare en waterdichte luidspreker die niet bang is voor een feestje aan de rand van een zwembad of op het strand. Volgens Sony levert de XG300 een hoogwaardig kamervullend geluid met diepe bastonen. De luidspreker is daarnaast compact genoeg om overal mee naar toe te nemen om altijd en overal te genieten van het beste geluid. In de loop van juli zal de XG300 op de markt komen.

Sony XG300: compact, waterdicht en met een lange accuduur

Een luidspreker zou overal krachtig en helder geluid moeten produceren. Dankzij de unieke X-Balanced Speaker Unit en de twee passieve radiatoren van Sony doet de XG300 precies dát. Hij levert een heldere, diepe bas met minder vervorming, een indrukwekkend geluid van hoge kwaliteit en een krachtige geluidsdruk. Hiermee blijft de energie hoog en kan het feest de hele nacht doorgaan, aldus de persverklaring van Sony.

Geniet van helder stemgeluid en een diepe bas zoals in de club dankzij de geïntegreerde tweeters en de Mega Bass-functies. Liever het gevoel van een concert beleven? Met Live Sound kan die unieke sfeer worden gecreëerd en favoriete livesessies keer op keer opnieuw worden beleefd. Voeg ook wat extra kleur toe aan een feest door de omgevingsverlichting op de speaker in te schakelen. De verlichting synchroniseert vervolgens met het ritme van de muziek.

De XG300 is ontworpen met het oog op draagbaarheid. Hij heeft een inklapbare handgreep, zodat de speaker gemakkelijk overal mee naartoe genomen kan worden. En met de handgreep ingeklapt past de speaker in elk interieur.

Verder is de XG300 waterdicht volgens de IP67-classificatie en hij kan dus prima mee naar het strand of aan de rand van het zwembad gebruikt worden.

De speaker heeft een lange batterijduur waardoor hij maar één keer opgeladen hoeft te worden om een heel feest mee te gaan. Met een volledig opgeladen batterij biedt de speaker 25 uur afspeeltijd. Hij beschikt daarnaast over de functie ‘Quick Charging’. Met deze functie is er zelfs bij haast gegarandeerd muziek. De functie ‘Quick Charging’ levert na slechts 10 minuten snel laden 70 minuten afspeeltijd op. En dankzij de functie ‘Battery Care’ kan de batterij nooit overbelast raken en blijft de luidspreker voor lange tijd in optimale conditie.

Sony XG 300: telefoongesprekken met echo-onderdrukking, Party Connect en stereokoppeling

De XG300 is voorzien van de functie echo-onderdrukking om gesprekken te voeren van hoge kwaliteit. Twee mensen kunnen tegelijkertijd praten zonder dat een van de twee onderbroken moet worden.

De speaker beschikt over Party Connect, zodat er tot wel 100 compatibele draadloze speakers aangesloten kunnen worden via Bluetooth-technologie om de muziek te synchroniseren. Het resultaat is krachtig geluid om het beste feest ooit te geven. Met de functie voor stereokoppeling kunnen twee speakers draadloos verbinden voor een superieur stereogeluid. Beide functies worden geactiveerd via de Sony | Music Center-app voor IOS en Android.

Sony XG300: verpakking grotendeels van gerecycled materiaal

Sony vindt niet alleen een stijlvolle vormgeving van zijn producten belangrijk. Naar eigen zeggen is ook aan het milieu gedacht. Door het gebruik van gerecycleerd papier voor de individuele verpakking, inclusief het plateau, bevat de verpakking van de luidspreker maximaal slechts vijf procent plastic materiaal.

Sony XG300: prijs en leveringsinformatie

De XG300 is vanaf juli 2022 verkrijgbaar in de Benelux voor 300 euro.


EDITORS' CHOICE