NIEUWSVoxativ

Voxativ 9.88: modulair luidsprekersysteem

De in de Duitse hoofdstad Berlijn gevestigde luidsprekerbouwer Voxativ heeft op de afgelopen High End audiobeurs in München zijn nieuwste luidsprekersysteem aan het publiek getoond. Het 9.88 systeem is een modulair systeem dat bestaat uit drie kasten. De bezitters van het eerdere 9.87 systeem zouden eenvoudig kunnen upgraden naar het 9.88 systeem.

Voxative 9.88: pi x pi + 0,01 = 9.88

Het 9.88 systeem is de eerste uitbreiding van het in Berlijn gevestigde Voxativ en is afgeleid van het hybride-actieve 9.87-systeem. Het biedt volledige compatibiliteit voor eigenaren van de huidige configuratie via een stapelbare, plug-in-play mid-module met zelfstandige midrange-driver, die los gekocht kan worden.

De nieuwe configuratie bestaat uit twee belangrijke innovaties, t.w. de nieuwe AC-4NP full-range driver en de .01 Mid-module. Deze nieuwe configuratie vermenigvuldigt de voordelen van drie in elkaar grijpende luidsprekermodules. In wezen is Pi x Pi + .01 = 9.88, aldus Voxativ.

Hoe ziet het systeem er uit? We beginnen bovenaan met de veelgeprezen Pi-Monitor, een hoornbehuizing met een nieuwe AC-4NP , een fullrange driver. Deze nieuwe breedband driver combineert een nieuwe CNC-gefreesd chassis, geavanceerde ophanging, verbeterde papieren conus en een nieuw verguld magneetsysteem afgeleid van de AC-4F Gold om aldus een hogere resolutie met nog meer finesse te bereiken. Deze driver kan los worden gekocht als een upgrade voor een bestaand 9.87 systeem. Voxativ Fieldcoil drivers kunnen op verzoek ook in de fabriek worden geïnstalleerd.

Een stapje lager, voor degenen die op zoek zijn naar meer personalisatie in hun luistersessies, heeft Voxativ de nieuwe .01 Mid-Module ontworpen. Deze slimme nieuwe plug-and-play toevoeging van een acht inch neodymium, low-distortion, low-midrange driver stelt de luisteraar in staat om het geluid aan te passen met drie verschillende curven. Voor degenen die al een 9.87 systeem hebben, voeg gewoon de .01 Mid-Module toe tussen de behuizingen, en een 9.88 is geboren.

De basis voor de 9.88 brengt letterlijk de bas als Pi-Bass, een actieve Ripole-subwoofer lineair naar 20 Hz en geoptimaliseerd met Voxativ's Acoustic Stealth Technology. Binnenin worden twee tegenover elkaar liggende neodymium woofers actief aangedreven door een 250 Watt klasse AB versterker. Bovendien zijn volledige cross-over-, fase- en versterkingsknoppen toegankelijk aan de achterkant.

De prijs voor het complete systeem is 75.000 euro.

MERK

EDITORS' CHOICE