Pro-Ject Audio MaiA S3: compacte en complete geïntegreerde versterker

Het Oostenrijkse Pro-Ject Audio Systems heeft de MaiA S3 aangekondigd, een compacte geïntegreerde versterker met analoge en digitale ingangen, een draaitafelingang en bluetooth-connectiviteit. Nee, dit is geen krachtpatser, maar niet iedereen heeft een krachtpatser nodig. De MaiA S3 is wel heel compleet.

Pro-Ject Audio MaiA S3: My Audiophile Integrated Amplifer

De nieuwe MaiA S3 van de in Oostenrijk gevestigde audiofabrikant Pro-ject Audio Systems is de opvolger van de MaiA S2 die ruim drie jaar geleden op de markt is gekomen. Het functiepakket is min of meer hetzelfde gebleven, maar onder de kap zijn wel wat verbeteringen geïmplementeerd. Het formaat is iets groter geworden en dat bood ruimte voor een andere printplaat met daarop een beter circuit. Voorts kan de MaiA S3 bluetooth-sginaal 5.0 ontvangen. Ontwikkeling en bouw vinden plaats in Europa.

De liefhebber van een draaitafel kan een draaitafel met mm-element aansluiten en verder zijn er een drietal cinch-lijningangen en drie digitale ingangen (2 x optisch, 1 x coaxiaal). De Cirrus Logic DAC-chip type CS4344 kan muzieksignaal tot 24-bit/192 kHz lezen.

De gebruiker heeft de beschikking over 23 Watt per kanaal aan acht Ohm en 40 Watt aan vier Ohm. Dat lijkt weinig maar kan desalniettemin voldoende zijn als een beetje een gevoelige luidspreker wordt aangesloten. Er is ook een cinch-uitgang waar een eindversterker of actieve subwoofer op aangesloten zou kunnen worden. Ten slotte, op het front is een hoofdtelefoonaansluiting geplaatst die 75 mWatt aan 32 Ohm kan leveren (1 % THD).

 

De opgegeven kanaalscheiding is 69 dB bij 10 kHz. De A-gewogen S/R-verhouding is 101 dB bij een belasting van vier Ohm. De MaiA S3 heeft een frequentiebereik van 20 Hz tot 20 kHz (op niveau -0,5 dB en vier Ohm belasting).

Pro-Ject Audio MaiA S3: prijs en leveringsinformatie

De MaiA S3 is leverbaar in en zwarte en zilverkleurige uitvoering en wisselt voor net geen 600 euro van eigenaar.

MERK

EDITORS' CHOICE