NIEUWSGoogle

De eerste Chromecast met afstandsbediening en Google TV is nu beschikbaar in Nederland

Techgigant Google heeft vandaag de officiële beschikbaarheid aangekondigd van Chromecast met Google TV in Nederland. Chromecast met Google TV is een manier om iets leuks te vinden om te kijken. Een aanbod van films, series en meer van verschillende apps en streamingdiensten wordt samengebracht in een eenvoudige interface. Ook komt de nieuwe Chromecast tegemoet aan de volgens Google grootste wens van de gebruikers: hij heeft een afstandsbediening.

Google Chromecast met afstandbediening

De eerste Chromecast veranderde de manier waarop mensen hun favoriete films, tv-shows en YouTube-video’s bekeken door het makkelijk en goedkoop te maken om online entertainment te “casten” naar een TV. Dit was een revolutionair idee in 2013. Inmiddels is er meer content dan ooit, verspreid over een steeds groter aantal apps en diensten, wat het moeilijker maakt om een mooie film of leuke serie te vinden. Google TV kan daarbij helpen, aldus de persverklaring van het bedrijf.

Google TV organiseert content van verschillende apps en abonnementen, biedt aanbevelingen en vertelt je wat er trending is. In Nederland vind je standaard YouTube, Netflix, Disney+, Prime Video, Videoland, NPO Start, Ziggo GO, Viaplay, HBO Max en Apple TV terug op het hoofdscherm, dat overigens naar eigen smaak en prioriteit kan worden aangepast. Er zijn bovendien duizenden andere apps die je zelf kunt installeren.

Google Chromecast Voice Remote

De interface van Google TV is eenvoudig om te bedienen met de nieuwe Chromecast Voice Remote, die speciale knoppen heeft om direct naar YouTube of Netflix te gaan.

De afstandsbediening heeft ook een knop voor de Google Assistent. Houd die ingedrukt terwijl je vragen stelt over films, series, genres, muziek of allerlei andere vragen zoals het weer, het dimmen van de lampen of het bekijken van een Nest Cam of Doorbell op het scherm. Chromecast Voice Remote kan ook je tv aan- en uitzetten en het volume en inputkanalen bedienen.

Google Chromecast 4K HDR

Chromecast met Google TV komt in een compact en dun ontwerp, boordevol met de laatste technologie voor de beste kijkervaring. Je stopt het apparaat in een HDMI-poort, waarna het achter de tv verborgen blijft. Chromecast met Google TV streamt kristalhelder beeld tot 4K HDR en tot 60 beelden per seconde, ondersteunt Dolby Vision voor uitzonderlijke kleuren, contrast, helderheid en detail, en biedt HDMI pass-through van Dolby audio content. 

Google Chromecast: prijs en leveringsinformatie

Chromecast met Google TV is in Nederland vanaf 31 mei 9:00 uur vooruit te bestellen in de Google Store voor 69,99 euro. Vanaf 21 juni a.s. is Chromecast met Google TV ook officieel verkrijgbaar bij BCC, Bol.com, Coolblue en Media Markt.

 


EDITORS' CHOICE