NIEUWS

Woo Audio WA23 LUNA: klasse A hoofdtelefoonversterker met buizen

Het Amerikaanse audiobedrijf Woo Audio heeft de WA23 LUNA aangekondigd, een hoofdtelefoonversterker die ook als voorversterker gebruikt kan worden. De WA23 LUNA is voorzien van buizen en alle schakelingen zijn hard-wired opgebouwd, d.w.z. zonder printplaten.

Woo Audio WA23 LUNA

Het chassis van de WA23 LUNA van het in de Amerikaanse stad New York gevestigde Woo Audio is volledig uit één stuk aluminium vervaardigd en de behuizing voor de ALPS RK50 potentiometer is gemaakt van brons. Woo Audio heeft een vijftal buizen gebruikt in de single-ended triode circuits van de WA23 LUNA. Elk kanaal heeft een eindbuis van het type 2A3 geïnstalleerd, die wordt aangedreven door een stuurbuis van het type 6C45. Een enkele buis van het type 5U4G functioneert als gelijkrichter. De WA23 LUNA werkt in klasse A.

De bias van de buizen wordt automatische geregeld en de gebruiker hoeft dus niets handmatig af te stellen. Het hele circuit is met point-to-point draden opgebouwd dus zonder het gebruik van printplaten. Woo Audio stelt uitsluitend hoogwaardige componenten gebruikt te hebben, zoals Mundorf Supreme Silver/Gold tussenfilmcondensatoren en Mundorf MTube-filtercondensatoren. De voeding van de WA234 LUNA is in een aparte kast geplaatst.

De WA23 LUNA kan werken met elke hoofdtelefoon met een impedantie tussen 8 en 600 Ohm. De gebruiker heeft de beschikking over een tweetal hoofdtelefoonaansluitingen, t.w. een vierpolige XLR en 6,35 millimeter jackplugaansluiting. Aan de achterzijde is ook een XLR-uitgang gemonteerd ter aansluiting op een eindversterker.

De afmetingen van de WA23 LUNA zijn 407 x 270 x 178 millimeter (D x B x H) en dat is met de hoogte van de buizen meegerekend. Zonder buizen is de hoogte 102 millimeter. Het gewicht is 13,6 kilogram.

Woo Audio WA23 LUNA: prijs en leveringsinformatie

De productie van de Woo Audio WA23 LUNA zal eind juni gaan beginnen. De prijs voor de Benelux moet nog bekend worden gemaakt. Meer weten? Kijk dan op de website van Woo Audio.


EDITORS' CHOICE