NIEUWSAccuphase

Accuphase lanceert nieuwe klasse AB stereo-eindversterker P-7500

Het Japanse Accuphase heeft de P-7500 aangekondigd, een 49 kilogram zware stereo-eindversterker die 300 Watt per kanaal aan acht Ohm kan leveren. Het vermogen (en het gewicht) is imposant maar wellicht nog interessanter is de hoge dempingfactor van meer dan 1.000 en de S/R-verhouding van meer dan 125 dB. De P-7500 is dus onvoorwaardelijk stabiel en ruisvrij. We weten nog niet wanneer de levering in de Benelux gaat beginnen en ook de prijs voor de Benelux moet nog bekend worden gemaakt.

Accuphase P-7500: delicate krachtcentrale

De P-7500 is de nieuwste eindversterker van het in Japan gevestigde Accuphase en het is het grootste in klasse AB werkende stereomodel. De nieuwe versterker kan 300 Watt aan acht Ohm, 600 Watt aan vier Ohm en 900 Watt aan twee Ohm leveren. De twee kanalen van P-7500 kunnen ook worden gebrugd. In dat geval kan een enkele P-7500 1.200 Watt aan acht Ohm en 1.800 Watt aan vier Ohm leveren. Accuphase geeft een frequentiebereik op van 0,5 Hz tot 160 kHz op niveau -3 dB. Het frequentiebereik loopt van 20 Hz tot 20 kHz op niveau -0,2 dB.

Enkele van de hoogtepunten van de P 7500 zijn een drastische verlaging van het ruisniveau en een aanzienlijke verdere verbetering van de dempingfactor (1.000 of hoger). In de laatste fase zorgt de parallelle configuratie van tien paar uitgangstransistors per kanaal voor een hoge stroomcapaciteit en blijft de uitgangsimpedantie van de eindversterker extreem laag, waardoor een eventuele lastige luidspreker in een ijzeren houdgreep wordt genomen.

Daarnaast heeft intensief onderzoek naar eigen zeggen geresulteerd in een verbeterde non-feedback lus met remote sensing en het gebruik van MOS-FET’s gekenmerkt door een lage 'aan-weerstand'. Dit verbetert verder het vermogen om elke luidspreker met competentie te hanteren, waardoor een constante spanningsaandrijving wordt gerealiseerd, zelfs met extreem lage belastingsimpedanties. De gegarandeerde dempingfactor van minstens 1.000 toont het indrukwekkende succes van deze aanpak. Bovendien konden ontwerpers door de parallelle aandrijving en versterkingstoewijzing van de ingangsfase verder te verfijnen, de ruisvloer naar voorheen ondenkbare niveaus duwen, waardoor een verbazingwekkende S/R-verhouding van 125 dB bij maximale versterking en 131 dB bij de -12 dB versterkingsinstelling werd bereikt.

Accuphase P-7500: prijs en leveringsinformatie

Prijs en leveringsinformatie voor de Benelux moeten nog bekend worden gemaakt.


MERK

EDITORS' CHOICE